fredag 20. november 2015

Rask, billig og sunnere pizza!


Her kommer enda et lite tips om en kjapp, enkel og grei måte å lage billig pizza hjemme.
Vi kjøper mye Libabrød, som er tynne arabiske brød som kan brukes til så mangt. En av tingene er at de egner seg ypperlig som pizzabunn! Brødene fåes kjøpt hos de fleste utlendingsbutikker, og jeg foretrekker brødet med speltmel i. En 4 pk koster rundt 10 kr, og gir da 4 porsjonspizzaer.

Resten er uhorvelig enkelt, jeg skriver litt til bildene under:

Brødet = pizzapunn for porsjonspizza. Ca kr 2,50 pr stk.

Hjemmelaget tomatsaus av en boks hermetiske tomater og krydder etter ønske. Smak til!
Fordelen - du vet nøyaktig hva som er i sausen, noe som fort gjør at den f.eks er mye mindre salt enn på eks kjøpepizza.

Fyll av eget ønske eller hva man har. Denne gangen ble det løk, paprika (hjemmedyrket forøvrig!),
hermetisk mais (fra fryseren, spart 1/2 boks fra annen middag), og hermetisk ananas.

Akkurat denne gang litt ekstravagant med biffkjøtt på
(fant billig kjøttstykke i Sverige en gang som ble delt til ulike formål og frosset ned).
Men pizzaen kan like gjerne lages helt uten kjøtt som vegetar!
Fyll da gjerne på med sopp i stedet.

Klar for ovnen!
Revet xtra-ost i bunnen. Billig gulost som fungerer helt fint til pizza!
Vi steker på en pizzastein i stekeovnen, 250 grader, ca 7-8 minutter.

Mmmmm middag!
Mer enn nok for slike som meg for tiden, og akkurat passe porsjon for mannen som absolutt blir mett.
Jeg ble vel mer skikkelig stappmett :p

Så dette er MYE billigere enn kjøpepizza, den er sunnere fordi vi selv bestemmer hvor mye vil skal bruke av hva (mindre fett og mindre salt helt sikkert) og det er vel omtrent like kjapt som å steke en Grandis. Dog blir tomatsausen best om den får putre litt, så å koste på seg 10 minutter ekstra gir mer smak. Allikevel rask og enkel middag vil jeg påstå. Også smaker den jo hundre ganger bedre enn frossenpizzaene, ikke minst :)

Og ja, jeg tagger innlegget som vegetartips, selv om jeg jo har brukt kjøtt akkurat denne gang. Men lager den like gjerne vegetar, det er like godt - men billigere!

4 kommentarer:

  1. Oo! Blir pizzabunnen ordentlig sprø eller litt myk?

    SvarSlett
  2. Vet du om det er gjær i dette brødet du bruker? Svært rimelig alternativ til pizza - bra jobba!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingredienslista sier at det er gjær i brødet ja..

      Slett