tag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post40958268891635866..comments2023-12-19T21:19:12.429+01:00Comments on Pengebingen: Luksusmat i PengebingenUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-51611582542490405442015-03-30T13:32:04.869+02:002015-03-30T13:32:04.869+02:00Så godt å høre!Så godt å høre!Pengebingenhttps://www.blogger.com/profile/03394663268795417291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-33809550762690831342015-03-30T13:24:11.934+02:002015-03-30T13:24:11.934+02:00Jeg overtalte mannen til å være med på en vegetaru...Jeg overtalte mannen til å være med på en vegetaruke-utfordring. Etter at vi begge så hvor lett det var, så har vi blitt 100 og 90% vegetarianere. Jeg er 100% og mannen er det hjemme og i helgene, men spiser noe kjøttpålegg på jobb. Det har ikke ført til noe mindre matutgifter riktignok, men utrolig mange andre fordeler som bedre søvn i tillegg til at vi trenger mindre søvn, vi er mer opplagte, magen og fordøyelsen er bedre på oss begge to. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-58036635357576207472015-03-12T09:00:45.609+01:002015-03-12T09:00:45.609+01:00Burde blitt vegetarianer... Men tror ikke det vil ...Burde blitt vegetarianer... Men tror ikke det vil skje. Og mannen hadde aldri kunnet bli overtalt til det. Men, da er det greit å prøve å tenke litt rundt det kjøttet man kjøper i alle fall, og ikke minst begrense hvor mye.<br /><br />Kjøper ikke halalkjøtt nei.Pengebingenhttps://www.blogger.com/profile/03394663268795417291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-48210910508219708992015-03-11T19:21:14.470+01:002015-03-11T19:21:14.470+01:00Dyrevelferd er viktig, sier du - da er vel halalsl...Dyrevelferd er viktig, sier du - da er vel halalslaktede dyr utelukket.<br /><br />Men hvorfor ikke bare bli vegetarianer? Bedre for helsen, bedre for dyrene, og bedre for lommeboken.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-81529870727879558412015-03-10T23:53:06.448+01:002015-03-10T23:53:06.448+01:00Mitt favorittema!
Jeg vil på det varmeste anbefal...Mitt favorittema!<br /><br />Jeg vil på det varmeste anbefale dere å bli kjente med en bonde eller flere (en orntli en, ikke en som driver industrielt), og å anskaffe en skikkelig fryser (eller to!). Da får du plass til masse kjøtt og kan kjøpe det veldig billig uten å gå på akkord med kvalitet. Fryseren er en investering som gir avkastning over flere tiår i form av innsparte kjøttutgifter.<br /><br />Bra kjøtt er ikke dyrt. Kjedelig kjøtt er dyrt. Sistnevnte er kyllingfileter, indre-/ytrefilet og koteletter. Bra kjøtt er oksehaler, griseføtter, kyllinghjerter og alt annet som koster en slikk og ingenting og som blir til de mest himmelske måltider med rikelig av både tid og kjærlighet.<br /><br />Som du selv er inne på - en kylling blir fort til tre middager. Det samme gjelder et lammelår, eller bedre, sauelår. Hele sauer får du kjøpt for 30-40 kr kiloen som hele eller halve slakt hvis du kjenner noen. Får du hengt kjøttet skikkelig har du noe av den beste maten Norge har å by på, til en slikk og ingenting.<br /><br />Illusjonen om at industrimat er billig har jeg aldri helt forstått, utover at kombinasjonen av markedsføringsbudsjett i U-landklassen, politikere og matbaroner som konkurrerer om å bite hverandre i øreflippen og et ellers 100% unyansert og ikke minst kortsiktig fokus på pris ikke akkurat gjør oss i bedre stand til å ta egne valg.<br /><br />Boken The River Cottage Meat Book er forøvrig et must! Jeg ser på (gode) bøker som investeringer.<br /><br />alapolohttp://haget1.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2341919484658866226.post-71742104905845774132015-03-10T11:09:42.035+01:002015-03-10T11:09:42.035+01:00Og slik holder vi på tross at matvare prisene stig...Og slik holder vi på tross at matvare prisene stiger og stiger: http://e24.no/makro-og-politikk/nytt-kraftig-hopp-i-matprisene/23411797 <br />Vi er neppe helt normale ;)Pengebingenhttps://www.blogger.com/profile/03394663268795417291noreply@blogger.com