tirsdag 22. september 2015

Vipps - så var det (delvis) gratis

Dette er egentlig gammelt nytt, men viktig for meg å skrive dette siden jeg tidligere gikk relativt hardt ut mot DNB og deres nye løsning for overføring av penger - Vipps. Jeg mente det var en dyr løsning å benytte seg av.

Men i august fikk DNB en utfordrer i Danske Bank og appen Mobilepay da den ble lansert i Norge. Denne gjør det samme - men er gratis. Da tok det i følge DN 5 timer før DNB fjernet noen av gebyrene for i Vippse penger.

Dermed er Vipps nå gratis for alle beløp under 5000 kroner.
Jeg synes nå allikevel at Mobilepay er hakket kvassere - da det er gratis uansett beløp.
Og begge appene kan benyttes uavhengig av hvilken bank du bruker.

Eikagruppen har en liknende løsning, som så vidt jeg forstår per nå kun fungerer mellom banker i Eikagruppen. Min egen bruksbank Yabank tilhører Eika, løsningen heter Snapcash, og er tilgjengelig i bankappen. Men - de tar seg vilt godt betalt, noe som er skuffende for en ellers gebyrfri bank. 3 kroner per overføring opptil 3000 kroner, 10 kroner for overføringer mellom 3000 og 30.000 kroner, og ikke mindre enn 100 kroner for overføring mellom 30.000 og 500.000 kroner. Så Snapcash er rett og slett for dyrt.

En annen ting alle løsningene prøver å lure oss til å tro er at pengene overføres umiddelbart - men det gjelder nemlig kun kunder i samme bank, slik som helt vanlig overføring via nettet hos de fleste bankene. Er det ulike banker er det neste bankdag som gjelder, og pengene kommer ikke inn før neste dag, eller mandag etter en helg.

Men, poenget var å informere om at Vipps nå er gratis for mindre overføringer, men det måtte jammen en gratis utfordrer til før DNB droppet gebyret på disse overføringene. Tommel opp til Danske Bank for gebyrfri mobiloverføring uansett beløp og skape konkurranse i markedet.

En annen løsning er mCash, blant annet benyttet av BN Bank, en betalingsløsning du f.eks kan bruke hos Burger King og Starbucks, og den er også gratis.

Din Side har testet tre av betalingsappene, og Vipps går av med seieren. Ikke fordi det er den beste appen, men fordi den har flest brukere. Og det er jo slik at skal du sende penger til en venn må dere være på samme betalingsplattform. Så jo flere brukere, jo mer praktisk. DNB har reklamert vanvittig mye for Vipps, og det av en grunn.

1 kommentar:

 1. Vipps er ikke gratis under noen omstendigheter. Minimum kost er 1,5%, maksimum kost 3,5%.
  Ihht Vipps hjemmesider:

  "Vennebetaling
  Det koster ingenting å vippse penger til venner så lenge beløpet er under 5 000 kroner. Skal du vippse 5 000 kroner eller mer koster det 1 % av beløpet.

  I tillegg kommer:

  Årlig Vipps-omsetning i kroner

  Pris
  0 - 50.000 2,5 %
  50.001 - 100.000 2,0 %
  100.001 og oppover 1,5 %

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.