mandag 6. juni 2016

Vi dropper tv'n...!

Vi har tatt en stor avgjørelse...!
I vårt nye hus kommer vi til å innrede stua helt uten TV!

Nå betyr ikke det at vi skal leve helt uten TV, men den havner på et gjesterom eller liknende. Eller foran tredemølla kanskje? ;) På den måten må vi ta et aktivt valg dersom vi vil se på TV, heller enn at den bare blir stående på fordi den er der. Tenk så mye mer hyggelig å faktisk snakke sammen heller enn å stirre på firkant-boksen. Vi har jo tenk tanken lenge, men nå som vi har fått ei lita ei er motivasjonen desto større. Vi vil ikke at hun skal bli vant med at tv'n bare står på. Vi har et vennepar som har det slik, tv'n alltid på og de to små barna står nesten inni skjermen og ser på... Vi har tenkt vårt ang det... Og tenker det må være mye bedre å bare ikke ha tv'n tilgjengelig hele tiden.

Da må vi prøve å finne en leverandør som kan selge oss internettlinje uten tv-abonnement også. Det er mer tricky ser det ut til. De store kjører fortsatt fellespakker, enda forbrukermyndighetene er på dem for å få en slutt på slikt tull. Get og Canal Digital har lovet endring på dette i løpet av 2016.

Våre gode grunner for å redusere tv-titting:


 1. Det tar tid - tid som er mye mer fornuftig benyttet til andre ting.
 2. Det koster penger - vi kan plombere tv'n for å slippe NRK-lisens, samt velge å ikke betale for tv-abonnement. Alt kan sees på internett uansett.
 3. Det er anti-sosialt. Familien har trolig bedre av å snakke sammen enn å stirre på tv'n.
 4. Barn trenger ikke se på tv hele tiden. Det må være bedre med mest mulig aktiv lek og egen kreativitet. Og uten pasifiserende tv har kanskje vi foreldre også mer tid til å leke med barnet? Ved å ha tv på eget rom er det enklere å styre tiden som brukes ved tv'n også for større barn.


Trenger du flere gode argumenter for å kutte ut tv'n?
Les f.eks becomingminimalist.com - 10 Reasons to Watch Less Television


Snart slutt på meningsløs zapping!
Foto: Ernesto Ferreyra, freeimages.com

5 kommentarer:

 1. Høres veldig bra ut :) Lever selv uten TV og synes det bare er godt. Har selv vært vant med at TVen stod på i oppveksten og synes det nå er befriende at den ikke har noen plass i livene våre. Det siste året har vi vært helt uten TV (Pga lyssensitiv øyesuykdom på samboeren) og det har vært vidunderlig. Blir litt mer kreativ i å finne på ting sammen og ikke minst å ikke klistre fast i sofaen og heller komme seg mer ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og som alt annet så handler det jo om hva man er vant med... Mange synes jo det er deilig å slappe av foran tv (vi er intet unntak), men det er jo fordi det er det vi har blitt vant til helt siden vi var små. Tipper man ellers finner andre (bedre) måter å slappe av på hvis man aldri venner seg til at det skal gjøres ved å se på tv. Blir spennende å se hvordan det går, vi er jo rimelig vant med den... Kan bli litt rart i starten!

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Vi kvittet oss med TV'en for to år siden og har absolutt ingen planer om å returnere til TV-tilværelsen igjen. Mer enn nok tidsfordriv på nettet uansett. Dessuten sparer vi ca 5000 nettokroner hvert år, noe som heller ikke er ubetydelig.

  SvarSlett
 4. Vi har tv, men ikke signaler. Det vi trenger får vi fra nrk på ipad og netflix og sumo på playstation :p Da kan vi se det vi vil når det passer oss. Ingen reklame, slipper å passe klokkeslett/datoer osv ;) Blir mindre tvtitting også, for man slipper den kanalhoppinga hvor man plutselig blir sittende å se på noe man ikke hadde tenkt til å se på i det hele tatt :p

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.