tirsdag 19. desember 2017

TV'n plombert

For å slippe å betale NRK-lisens neste år har vi nå plombert tv'n vår. En hyggelig fur fra lisenfri.no kom, brukte 10 minutter og vips kan vi dokumentere at vi ikke kan ta inn signaler til tv'n. Uansett hvor mye vi hadde sagt opp tv-abonnementet vår er reglene klinkende klare på at vi ikke kan ha utstyr med mulighet for å ta imot tv-signaler. Så er jeg bare spent på hvordan NRK forholder seg til dekoderen vår...? Vi får se. Den er uansett lagt ut for salg. Jeg venter i spenning på svar fra NRK på oversendte dokumentasjon! Pris plombering: 1290,- Så det bør jammen gå i orden slik at vi sparer nesten 3000 kr neste år på å slippe å betale lisens!

Nå kan det jo hende at det etterhvert blir endring i lisensordningen så vi uansett må betale, men det blir iaf neppe neste år, og forhåpentligvis drar det ut i tid :) Skulle selvsagt gjort dette for flere år siden...

Det beste av alt er at han sniken av en pappa som har hatt en tendens til å sette på babytv når det er hans tur til å stå opp med vesla i helgene nå må finne på noe annet ;) Vi har egentlig avtale på ingen/svært lite skjermtid for små barn her, men jeg skjønner jo at kl 5.30 en søndag morgen er babytv en enkel utvei. Så, kjempefint at den enkle utveien nå forsvinner, hehe.

Så hva ser vi egentlig på her i heimen? I all hovedsak er det vi har tid til å sette på nyhetene på nrk.no etter vesla er i seng i 20-tiden på kvelden. Et og annet sportsarrangement får vi også med oss, nå sist finalen i håndball VM. Blir vel noe OL i vinter også. Ellers har jeg likt å se Åndenes Makt, så kan hende jeg kjøper meg tilgang til det neste sesong, av lommepengene mine :) Mer tv er det hverken tid eller behov for. Nyheter og været, da er vi med i verden og har det vi trenger. Jo forresten, vi ser Jul i Blodfjell hver kveld da, hehe. Så lenge det er gratis er det jo supert!

Forhåpentligvis kan jeg da snart slette en utgiftslinje i 2018-budsjettet!

1 kommentar:

  1. Jeg sa i 2011 opp NRK lisensen i e-post til NRK/lisensavdelingen hvor jeg pent ba de plombere TVen selv om de ønsket det da det var en kostnad jeg ikke ønsket å ta selv og det fungerte veldig greit! På den tiden hadde jeg en samboer som ønsket TV og jeg ble vel ansvarlig igjen for denne lisensen i 2013 og etter brudd i 2014 har jeg bare betalt frem til jeg leste posten din i dag og sendte igjen en kopi av samme e-posten jeg sendte i 2011.

    Dersom jeg husker det og får positivt svar kan jeg dele e-posten min her om det fremdeles lar seg gjøre å si opp uten å betale for plombering selv, er de kranglete er jeg villig til å ta det litt lengre, fordi jeg synes det er blodig urettferdig at jeg skal betale lisens når jeg faktisk ikke har dekoder eller tilknytning til TV signaler. Det blir litt som å eie en bil, avskilte den og fremdeles måtte betale veiavgift.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.