tirsdag 20. august 2013

Ukens middagsplan - med priser

Av ren nysgjerrighet regnet jeg ut hva ukens middager koster.
Jeg synes jo vi bruker relativt lite penger på mat med tanke på at vi også spiser både godt og ganske sunt. I alle fall normalt! Vi forsøker for tiden å ha følgende i løpet av en uke: Fisk - kylling - rødt kjøtt/kjøttdeig - vegetar - suppe - pasta og en valgfri, gjerne da et fiskemåltid eller enda en vegetarrett. Vegetar er ofte billigst.

Denne uka ser slik ut, for oss to:

Mandag: Fullkornsspaghetti med saus av creme fraiche, løk og røkelaks - kr 49,60
Tirsdag: Laksefilet med wokede grønnsaker - kr 57
Onsdag: Hjemmelaget blomkålsuppe - kr 37,50
Torsdag: Mexikansk bønnegryte og ris (vegetar) - kr 31,5
Fredag: Indisk med kyllingfilet og ris - kr 42
Lørdag: Taco i libabrød* - kr 63

Snitt: kr 47 per middag

*Libabrød er tynne arabiske brød, vi skal teste om de kan erstatte tortillas, fordi det er tomt for tortillas, men vi har libabrød i fryser'n.

Ukas billigste er mexikansk bønnegryte, servert med ris.
Jeg skal teste denne oppskriften: Mexikansk bønnegryte - www.vegetarmat.org
Og denne suppen: Blomkålsuppe - www.vegetarmat.org
Begge disse står jo som mat til 4 personer, om det stemmer gjenstår å se.

Ukens dyreste er taco, og det selv om vi er tomme for både tortillas, ost og rømme! Innser nå at taco faktisk er en skikkelig dyr middag når man skal ha alt det gode tilbehøret.

Litt om ingrediensene:
Fullkornsspagetti kjøpt i sverige - 2 kg for 35,6 NOK
Løk: 1 kg nett fra Rema1000 for 5 kr
Laksefilet: 500 gr fra Rema1000 for 41,60
Ris: 4 kg fra Europris for 30 kr (kan ha vært tibud, lurer på om vanlig pris er 39,90)
Kyllingfilet og kjøttdeig: fra Sverige
Indisk saus: Patak's kjøpt hos utenlandsbutikk

Ellers grønnsaker, og jeg har også husket å legge til noen kroner for bruk av olje og krydder.

Anbefaler å lete på vegetarmatsider og blogger for tips til sunne og mettende middager som ikke koster skjorta! Jo mindre kjøtt, jo billigere. Og godt for helsa og for miljøet og dyrene også. Jeg kommer aldri til å bli vegetarianer, men jeg ser absolutt fordelene med å begrense bruken av kjøtt og kylling.

Får se hva vi finner på neste uke :)

Har dere noen bra tips til rimelige og gode/sunne middager??

Dagens middag :)
Vi orket faktisk ikke spise opp alt en gang...

Og her er hvordan jeg vet hva ting koster - sånn rimelig nøyaktig...
Siden jeg fører husholdningsregskap så har jeg kvitteringer liggende.
Egentlig har jeg bare vært lat med å kaste de ;)


4 kommentarer:

  1. Grønnsakssuppe er jo en slager! Aller best når man lager den selv ja :D Eller gulrotsuppe, Åh, det er så godt! Her er det masse gårder som begynner med gårdssalg, så da får man jo kjøpt norskt og lokalt til en grei penge (kjøp det som butikkene ikke vil ha; altså gulrøtter som ikke er rette eller poteter som er for små, så sparer man jo enda mer!) :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh ja, gulrotsuppe er superdigg! Med litt ingefær i f.eks så blir suppa superpspennende! Stavmixer er et must - så blir suppene kjempemettende også. Noe helt annet enn Toro :) Ja, bra tips om å handle krøllete gulrøtter. De er faktisk akkurat like gode og bra som de rette som havner i butikken.

      Slett
  2. Jeg leser bloggen din fast, og har aldri kommentert, men ville si at jeg blir veldig motivert av å lese den! Elsker at du kommer med små tips om hvordan man kan spare i hverdagen, samtidig som det er viktig å ikke spare seg til fant. Det er også motiverende å se framgangen på sparing, betaling av studielån osv. Tusen takk for at du deler dette på bloggen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding :)
      Deler når jeg kommer på noe smart å dele vet du :)
      Mye har jo blitt ren vane nå, det skal sies...

      Slett