mandag 13. januar 2014

Endre skattekort

I år får alle skattekort elektronisk, noe som har mange fordeler! For det første henter arbeidsgiver skattekortet elektronisk, vi trenger ikke lenger levere det. Og for det andre er det nå veldig enkelt å gjøre endringer av skattekortet i Altinn!

Jeg har nå vært inne og endret litt på skatteberegningsgrunnlaget, da jeg i fjor fikk tilbake veldig mye på skatten for 2012, noe som er litt unødvendig. I år tas det høyde for reisefradrag, BSU-sparingen, høyere forventede renteinntekter og en god del mindre gjeldsrenter enn foregående år. Boliglånet står på min kjære nå. I 2013 har jeg betalt litt mindre renter enn han, som kompenserte for at han får fradrag for rentene og ikke jeg, så på en måte har jeg også fått det. Nå som vi uansett gifter oss hadde det ikke spilt noen rolle. For 2014 blir vi uansett liknet som ektefeller, og har felles økonomi, det er derfor helt greit at gjelden står på han, og at han får fradraget på rentene. Derfor har jeg vært inne og justert på skattekortet for å sikte på å betale mest mulig riktig skatt i 2014, og gå mest mulig i +- 0 ved skatteoppgjøret for 2014.

Fra hva jeg kan se betyr det at jeg kommer til å betale litt mindre skatt, og få litt mer utbetalt. Noe som virker fornuftig pga at reisefradraget er tatt høyde for. Det er bedre at jeg får pengene utbetalt og at vi kan spare de selv, enn at staten skal spare de for oss til elendig rente!! Og skulle det bli en liten minus så har vi så absolutt økonomi til å takle det i 2015. Det betyr jo bare at det står mer sparepenger på kontoen våre enn det skulle gjort, hehe.

Så da blir det spennende i 2015, se hvor godt jeg treffer!
Kanskje må det justeres litt ila året også, da vi vel får håpe på litt lønnsøkning i år også.

Har dere sjekket skattekortet på Altinn?

5 kommentarer:

 1. Jeg har alt vært inne og justert, men vet ikke om det stemmer helt. Fikk jo fast fulltidsjobb i fjor høst, så alt med skatt, skattefradrag osv er nokså nytt. Eneste jeg er helt sikker på var å skrive ned 40 000kr i barnefradrag :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Smart å føre opp det du vet kommer av fradrag, så kan du få pengene nå, heller enn sommeren 2015! De gjør seg bedre på høyrentekonto enn hos staten. Eller enda bedre om de brukes til å betale ned dyr gjeld!

   Slett
 2. Nei, men må nok det. Har endra livsstil og gått fra å ikke tjene så mye penger til å leve på studielån. Vet ikke helt åssen jeg skal gjøre det. Noen råtips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sørg i hvertfall for at du ikke betaler mer skatt enn nødvendig på det lille du evt tjener ved sidenav studielånet. Har du en grei formening om hva årsinntekten din i år vil bli, så kan du oppdatere skattekortet ditt med den informasjonen. Kanskje blir det ingen større endring, men skulle du få litt mer utbetalt, så er jo det penger du helles kan spare selv. Viktig poeng da, at du faktisk sparer de selv heller enn å bruke de opp ;)

   Slett
  2. Skal endre %-satsen. Ser den er altfor høy.

   Dessverre viser det seg at det er vrient å spare. Fikk en salig stor tannlegeregning i forrige uke :'(

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.