mandag 11. november 2013

Penger som kommer og penger som går

Ja sånn er det det!

Grunnet en ferieuke i november kunne jeg nå kjøpe et billigere busskort for å busse frem til neste lønn, 950 kr spart, hurra! Samtidig får jeg en uventet* henvisning til undersøkelse på sykehus etter et legebesøk, og i brevene (ja, flertall) står det så fint oppgitt en egenandel på nesten 400 kr. Usikker på om to brev betyr 2 x egenandel, men det er vel ikke umulig siden jeg skal treffe to forskjellige folk på en måte.  Så hva kan man si, jo at de sparte pengene fikk bein å gå på. Litt surt, jeg hadde gledet meg til å overføre de til bufferkontoen...Samtidig litt fint at det ene dekker det andre.

Men igjen kommer jeg til å tenke på hva som egentlig er utforventede utgifter.
Å skulle til kontroll på sykehus kan på en måte føles uventet når man føler seg frisk og fin, og fortsatt er relativt ung. Samtidig har man jo en kropp, og det er ikke til å komme unna at den ikke alltid oppfører seg som den skal. Det er derfor ikke uventet, hverken legebesøk eller sykehuskontroller. Jeg har ingen egen helse-konto, slikt tar jeg bare som det kommer. Hadde jeg hatt noe kronisk eller veldig kostbart som jeg visste at var en fast utgift ville jeg absolutt hatt en egen konto for sånt.

Det samme gjelder jo tannleger - vi har tenner - at det blir hull i de er ikke utforventet. Det er bare å spare opp. Samtidig kommer man langt med god tannpleie, noe det er verdt å bruke litt penger på! Min fluor munnskyll synes jeg er dyr, men hver gang tenker jeg bare på hvor sykt mye dyrere det er å reparere hull i tennene.

Sånn er det med det meste - veldig lite er uventet. Har man bil så må man regne med at den må repareres, har man hvitevarer må man forvente at de en dag ryker, osv. Det er vanskelig å sette fingeren på hva uventet som skal kunne skje. Og det er nettopp definisjonen på uventet, slikt man rett og slett ikke kan se komme, i alle fall i overskuelig fremtid.

Ellers er det lite action for tiden, noe som forsåvidt er bra. Helgen ble brukt til å tilegne ny kunnskap, nå kan jeg både lage gode elgekjøttkaker og hekle sjal av kjærlighetsknuter. Tilegner meg mer husmorkunnskaper, hvor nyttig det er er jo en annen sak ;)
3 kommentarer:

 1. Hei. Har du egen kjæledyrkonto i tillegg til bufferkontoen ? Og i så fall hvorfor ? Skal ikke bufferen dekke det også? :) Ha en super dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjæledyrene har egne "lommepenger" i budsjettet, men ingen egen bufferkonto for dette.
   Bufferen kan dekke veterinærkostnader mellom lønninger ja, det har skjedd.
   Jeg kunne godt hatt en egen liten konto for dette faktisk, for egentlig synes jeg at jeg bør ta bedre høyde for sånt som stadigvekk skjer, som veterinærbesøk. Cashflower det av lønna egentlig, men det skjer jo sjelden akkurat på lønningsdag, og ulempen med da å ha betalt meg selv først er at jeg må inn igjen å hente ut sparepenger. En kjæredyrbuffer bør jeg opprette.

   Slett
  2. Hva bør den inneholde syns du ? 5000 ? Jeg har mine katter forsikret i Agria.. Så kjempehøye utgifter blir det jo ikke :)

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.