mandag 5. januar 2015

Utført i 2014 og mål for 2015

Hei igjen kjære lesere, og riktig godt nyttår!

Vi tilbragte nyttår på fjellet med gode venner og hadde noen flotte dager der, på en leid hytte, hjemmelagde middager og generelt gikk det ikke så mye penger selv om vi var på tur. Skeiet ut med 60 kroner til lange stjerneskudd nyttårsaften, ellers holdt vi oss som vanlig å se andres penger gå opp i røyk ;)

Det er på tide å ta en titt på hva vi fikk gjort økonomisk i 2014, og hva vi skal gjøre i 2015!

2014 oppsummert:

 • Året startet med bryllup og bryllupsreise i Karibien, totalpris ca 103.000 kroner.
 • Deretter kjøpte vi bil, Skoda Octavia, til god pris. Verdi ca 120.000, vi betalte 100.000 kontant til privat selger med hastverk!
 • Etter bilkjøp startet vi årets egentlige mål, sparing til bolig/nedbetaling boliglån: I løpet av 2014 fikk boligsparekontoen 263.000 kroner.
 • I løpet av 2014 satte vi også 33.000 kroner i indeksfond, i hovedsak globale indeksfond. Dette er starten på langsiktig pensjonssparing.
 • Boliglån ble i 2014 redusert med ca 20.000 kroner (normale avdrag).
 • Studielån ble i 2014 redusert med ca 22.000 kroner.
 • Samlet sett, inkludert bilen, langsiktig sparing og betaling av gjeld økte vi vår samlede formue med ca 350.000 kroner i 2014.

Mål for 2015:
I 2015 fortsetter vi boligsparingen! Denne gangen er målet gitt, det gjenstår nøyaktig 657.291 kroner på boliglånet nå, vi har ved starten av 2015 (etter renteinntekter for 2014) 386.624 kroner på boligsparingskontoer (BSU og egen boligsparing). Dermed gjenstår det 270.667 kroner å spare for å i prinsippet ha en nedbetalt leilighet.

Rentenivået er fortsatt slik at vi har høyere rente på høyrentekontoer og BSU enn på boliglånet vårt, og dermed fortsetter vi å spare på konto også i 2015.

Mål for 2015 er dermed: Spare 270.667 kroner på boligsparekonto.

For å få til dette må vi spare 22.556 kroner hver måned.
I og med at vår overskudd pr mnd oftest er noe større enn dette har vi også et ekstra mål om å øke fondssparingen med det som måtte bli av overskudd etter boligsparingen.

Kanskje virker dette litt for lett for oss? Lite ambisiøst?
Men, året byr også på noen utfordringer på utgiftsfronten som gjør at det kan bli lett å skeie ut! Undertegnede ruger nemlig på en ny budsjettpost som forhåpentligvis vil gi oss store nye spennende utfordringer til sommeren :)

11 kommentarer:

 1. Tolker dette dit hen at det er bare å si gratulerer :D ;)

  SvarSlett
 2. GRATULERER !!! Så gøy!

  PS: Gleder meg til å forhåpentligvis lese noen utstyrsinnlegg som ikke prises fra 20.000 og oppover!

  Blir kjempespennende å følge dere videre!

  SvarSlett
 3. Gratulere med ny budsjettpost... ;)

  SvarSlett
 4. Haha!

  Kult å se at det flasker seg - noe jeg alltid har lurt på er hva skal jeg gjøre når jeg er gjeldsfri lissom. Hva skjer da? Har omtrent samme spareplan som deg, men en litt mer aggressiv nedbetaling hva angår boliglån.

  SvarSlett
 5. Takk folkens, men vi har hatt maks uflaks, og fant i dag ut at rugingen ikke har gått veien dessverre.
  Så, ny budsjettpost utsettes midlertidig.
  Nesten umulig å ha så uflaks at jeg la dette ut i går og fikk de dårlige nyhetene i dag... Men men, sånn er livet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, så kjipt :( Kan opplyse om at det også har hendt meg, men så ordna det seg neste gang, og resultatet krabber rundt på gulvet for tiden ;)

   Slett
 6. Føler med dere.. Dette er dessverre veldig vanlig og skjer en gang med 80-90% av oss i løpet av livet. Det kommer nok til å gå fint neste gang! :-)

  SvarSlett
 7. Sender en klem! Får håpe det ikke er så lenge til ny budsjettpost :-)

  SvarSlett
 8. Hei

  Du skriver du i 2015 skal fortsette boligsparingen, hva mener du med dette ? Sparer du penger for å kjøpe deg bolig ? Dette kan i såfall bli en svært kostbar afære, spesielt om du ønsker en bolig med høyere verdi en den du bor i nå. Historisk har dette aldri lønt seg. Si du kjøper en bolig til 4 millioner og eier en til 2 millioner. Slik boligprisene steg i 2014 i Oslo omegn må man spare 160 000 kr i året bare for å henge med i bolig pris veksten. Ellers syns jeg dere er disiplinert å flinke, men mulig det ikke gir dere mest value for money slik dere sparer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ønsker etterhvert å flytte nærmere hovedstaden og et bedre jobbmarked, og der er det dyrere. Så vi må ha penger til å kunne kjøpe oss noe et passende sted uten å låne til pipa. Setter veldig pris på en komfortabel økonomi, så høy lånegrad frister lite. Nei, det gir oss ikke best avkastning nå, men jeg tror heller ikke vi har alle årene som skal til for å investere pengene i noe annet enn på høyrentekonto. Tipper vi har flyttet innen 5 år fra nå for å si det sånn. I et annet fall, om vi er heldige og får jobber vi kan leve med/trives med og en ok lønn her vi bor, så kan vi innfri boliglånet f.eks. Eller antagelig finne oss noe som er selveier og ikke borettslag uten å være veldig langt unna gjeldsfri bolig. Men samme hvilket scenario det ender med, så skal nok pengene inn i bolig på ett eller annet vis ser vi for oss. Tross at det ikke er den beste investeringen for å si det sånn.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.