fredag 24. juni 2016

Når børsene stuper...

Sitter du på investeringer og er nervøs etter Brexit?

Mitt beste råd: Ha is i magen! Ikke selg pga frykt! Tenkt heller på muligheten til å kjøpe litt dersom prisene på aksjer og fond synker. Vel og merke dersom du har tro på at verden ikke går under akkurat nå. Selv sjekker jeg investeringene våre kun en gang i måneden, da jeg skal oppdatere regnearket mitt. Og det gjør jeg med stor ro. Jeg endrer heller ikke investeringsstrategi (globale indeksfond) som følge av slike midlertidige hendelser. Våre investeringer er langsiktige, det vil komme mange opp- og nedturer underveis. Selv har jeg da sansen for å heller kjøpe litt når aksjene faller i pris, fordi jeg har tro på at de vil bli mer verdt i fremtiden, selv om de kan bli veldig lite verdt i morgen.

Husk at dersom du har fulgt rådene om at investeringer i aksjemarkedet bør være 1) penger du har råd til å tape  2) langsiktig investert, dvs minst 5-6 år og 3) du er fleksibel på når du kan selge deg ut, så har du lite å frykte i tider med uro i markedet.

Mon tro om kanskje det er tid for å handle bittelitt ekstra nå... Får sjekke når feriepengene kommer til uka.

4 kommentarer:

 1. Er akkurat det jeg har tenkt. Føler dette er hysteri ala millennium overgangen all over again. Tror det kommer til å gå bra jeg! Satt i dag og prata med dette med en kollega. At nå som aksjene stuper, så er det en fin måte å komme seg inn på markedet uten å måtte blakke seg :p Verden går da ikke under selv om storbritannia skal ut av EU! Så når ting roer seg og folk ser faktisk at det går, så stiger aksjene igjen og man kan sitte igjen med muligens en fin fortjeneste. I verste fall har man tapt kanskje noen hundre kroner som man hadde brukt på tull uansett!

  SvarSlett
 2. Jeg hadde håpet å benytte denne muligheten til å investere i aksjer for første gang. Ikke så alt for mye til å begynne med (5000,-) men forhåpentligvis gjøre det til en månedlig "greie". Har du noen anbefalinger? Jeg innbiller meg at pund må være lønnsomt å kjøpe nå, men det er kanskje ikke bare, bare? Har konto på nordnet, men det er vel bare vanlige aksjer man kan handle der?

  Utrolig spennende og lærerik blogg forresten!
  Mvh Jente 28

  SvarSlett
  Svar
  1. Vil anbefale å spare i et globalt index fond. Fordelen med det er god risikospredning og lave kostnader. Dine penger anbefaler Storebrand Index alle markeder. DNB Global Index og Klp sine globale Indexfond er også bra ratet.

   Slett
 3. På nordnet kan du handle alt mulig. Men jeg ville ikke anbefalt valutaspekulasjoner som grunnstein for en ny investor.

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.