fredag 1. juni 2018

Snart 2 mill!

Jammen meg nærmer vi oss 2 millioner i det jeg kaller reell formue. Dvs det vi sitter igjen med om vi selger hus, bil og aksjefond og betaler ut all gjeld. 1 923 000 kr nå, da kommer vi nok over 2 mill i 2018 tenker jeg, det er jo en milepæl! Og aksjefondene er oppe i 168.000 kroner nå "plutselig", hvilket også er fine saker! Der kommer vi nok over 200.000 i 2018. Det sies at den første millionen er den vanskeligste, og jeg skjønner hvorfor. Syns allerede det baller ganske greit på seg her faktisk!

Vi startet på 1 077 000 kroner 1. januar 2016, så det har jo doblet seg på tre år... Boligen har jo stått for mesteparten, men allikevel er det jo hyggelig. Men mest spent er jeg på utviklingen av aksjefondene, for det er jo litt det samme, jo mer man har investert jo mer øker det jo i gode perioder...og jeg er optimist for de kommende årene også jeg :)

Litt treg til å følge med her, tok med tre mnd å oppdage at innskuddene til Nordnet har stoppet opp, så der mangler det faktisk 6000 kroner. Skikkelig dustete. Sliter med å holde avtalegiroavtalene aktive, jeg vet ikke hva som skjer.. trenger at det går på automatikk, har mer enn nok annet å tenke på!

Neste mnd er jo super, men både overraskende mye skattepenger og også feriepenger. Mannen har byttet jobb og fått sine, så vi kjøper nok han litt ferie i år, i tillegg må vi vel begynne å tenke på neste års behov for ulønnet permisjon frem til lillesøster skal i bhg i august. Men husker at vi ikke trengte så mye ekstra så lenge vi stopper sparing en liten periode og tilpasser litt. Så det går nesten rundt selv med ulønnet permisjon.Kanskje en 30.000 kr er greit å ha stående for å spe på...

Hmm, mye lyd i vugga, jobben kaller...

5 kommentarer:

 1. Så ålreit at det kommer innlegg igjen - har savnet denne bloggen :-)

  SvarSlett
 2. Bra jobbet! Inspirerende :D Skriv gjerne flere innlegg (A)

  SvarSlett
 3. Takk for at du skriver igjen, du har den triveligste økonomibloggen på norsk! Gratulerer med å snart være dobbeltmillionær.

  SvarSlett
 4. Wow, gratulerer med snart 2 mill! :D Du er så flink!
  Jeg prøvde å kommentere hos deg for en stund siden, men kommentaren gikk ikke gjennom. Så jeg prøver igjen. Er selvsagt valgfritt å svare altså, kanskje noen av de andre leserne dine svarer meg i kommentarfeltet, interessant å høre andres syn på det også.
  Vi kjøpte en bil i fjor, og tok lån på den. (I know....) Og jeg synes det billånet er dyrt, det koster 100 kr mnd bare i adm.gebyr. Til sammenligning 50 for huslånet. Mannen mener vi burde legge billånet på huslånet, og jeg vet jo at det sikkert vil lønne seg.
  Samtidig liker jeg tanken på å 'snowballe' gjelden vår. Utenom billånet har vi et kredittkortlån, ellers kun boliglån. Kredittgjelden har vi 70 tusen igjen på, og vi nærmer oss den med gazelle inensity, så regner med den er borte om ikke sånn alt for lenge. Så da rusler og går billån og huslån så lenge.
  Jeg vet jo at det sannsynligvis lønner seg å sette bilen på huslånet (og selvsagt betale det bilen koster i mnd ekstra på huslånet) men det blir så feil psykologisk for meg. For huslånet er nå på 1,9 og jeg elsker å se det gå nedover og får vondt i magen over at det skal bli over 2 igjen.
  I tillegg synes jeg at det er en kjip tanke å skulle betale på bilen så lenge vi har huslånet. For selv om vi betaler mer på lånet per mnd, så er bil og hus smeltet sammen, og egentlig betaler vi da på en bil vi kanskje har byttet ut innen den tid, frem til 2036! (Som er bankens estimerte tid på huslånet.)
  Blir litt demotiverende og feil for meg å ta de sammen pga den psykologiske effekten, men samtidig så lønner det seg. Hva hadde du gjort? Unntatt å selge bilen ;D Hehe. Banken har estimert 7 år på å betale bilen, det halverer vi i hvert fall med de ekstra innbetalingene.
  En annen ting jeg ikke liker, er at i fjor var vi Dave Ramseys versjon av gjeldsfri, altså gjeldsfri unntatt huset, og når disse to realtivt små (70 og 235) lånene er betalt er vi "gjeldsfri" igjen. Men jeg kan jo ikke si det igjen før i 2036 ( i følge banken) hvis jeg legger bilen på huset. Haha - huff. Egentlig luksusproblem, da. Men alliekvel er det vanskelig å skulle forsvare å bruke mere penger på noe enn man må fordi det gir en god psykologisk effekt. Setter pris på dine tanker :)
  Takk for inspirerende blogg <3

  SvarSlett
 5. woho.
  Gratulerer! Gøy å se pengene vokse :-)

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.