fredag 26. oktober 2018

Negativ utvikling

Da sitter jeg her med kaffekopp og prioriterer å se litt på økonomien mens lillesøster sover, selv om huset ellers står på hodet omtrent. For så noia av alt rotet, men noen ganger må man bare la det ligge litt. Lillesøster som faktisk har 7 mnds dag i dag - hurra!

Det som ikke er å rope hurra for er utviklingen i aksjemarkedet. Og det merkes her også, avkastningen vår er redusert med over 10.000 kroner nå. Men innskuddene går opp, så da blir det mer å glede seg over når det kommer en oppgang etterhvert. Gleder meg også litt over å ha kjøpt i nedgangsperiode. Aksjefond på salg er jo gull! Nedgangen stresser ikke oss, fordi sparingen vår er langsiktig, og jeg har klokketro på en generell positiv utvikling over mange år. Men stakkars lillesøster, hennes 8000 kroner i aksjefond har en gevinst på -437 kroner i dag. Ikke greit å være liten og fersk i markedet.

Men ellers har mannen gått opp 15.000 i årslønn etter lokale forhandlinger. Han er ikke fornøyd, men alle monner drar uten tvil :) Totalt har familien da økt årsinntekten med 63.000 kroner i løpet av 2018. Det er ikke dårlig!

Hadde det ikke vært for at ho mor shopper bort alt hjemme i mammaperm. Altså, det er så dyrt å ha meg gående hjemme. Rart hvordan det alltid er noe ungene enten trenger eller som kunne vært fin på de... Og selv om jeg kjøper mye brukt så flyr det penger her... I tillegg har huskontoen blitt benyttet til sengebytte, det var litt av en dag da jeg la inn en ikea-bestilling på over 27.000 kroner. Nye spisestuestoler ble det jammen også. Jeg himler med øynene av meg selv og vet godt at dette ikke er god økonomisk tankegang. Mannen har nå lagt ned 3 års forbud mot å bytte møbler, hehe. Jeg har gått med på det.

Nå er det bare å planlegge for jula. Har endel gaver unnagjort allerede, tar deler av familien med på julekonsert før jul i stedet for å pakke inn noe under treet. Syns det er minst like koslig! Evt noe enkelt hjemmelaget under treet. Jeg og storesøster skal mekke sjokoladeballer, mannen lage brente mandler, og vi sparer syltetøyglass for å putte godsakene i. Det blir bra. Så blir vel bare å bruke litt penger på gaver til barna, dvs, lillesøster trenger ingenting egentlig, men største skal få noe. Vet ikke helt hva enda bare. Nytt akebrett står på lista, men kjedelig å få det til jul hvis det ikke er snø enda. Så vi får se det litt an.

Men da får jeg få ryddet litt her også før minien våkner der ute i kulda. Alle grafer er oppdaterte, og takket være nedgang i aksjemarkedet er oppgangen i formue totalt sett mindre enn vanlig. Men - oppover går det uansett!

1 kommentar:

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.