mandag 16. september 2019

Milepæl: Under 50% belåningsgrad på boligen

Hurra!

I dag, 16.9.2019, kan vi for første gang proklamere lånegrad på under 50% av boligens verdi. Hele 49,83% for å være helt fullstendig nøyaktig. Dette er jo stas! Vi eier over halve boligen vår! Jeg velger meg stue, kjøkken og det store badet, hehe. Kan sove litt hos banken en stund til. Men det går jo sakte nedover. Etter planen skal boligen være nedbetalt 15. juni 2034. Dessverre lånte vi jo også litt til bil her i sommer også, så selv om lånegraden nå er lav, så skyldes det i hovedsak at verdien på boligen øker, og ikke massiv nedbetaling.

Om 15 år er jeg 52 (uææææææ - du kødder??!!) år gammel. Hadde jo vært gøy om den var nedbetalt innen da. Men, mannen går med drømmer om å bygge på litt, som ikke er så dumme egentlig, så det er vel en viss fare for at det ikke går helt i havn. Også fordi vi akkurat nå liker å spytte mer og mer inn i aksjefond enn til å nedbetale huset. Men vi får se, lønna øker jo stadig og det er ganske enkelt å bruke økte inntekter til i det minste en fordeling mellom boliglån og aksjefond, og over 15 års horisont så blir det jo faktisk litt.

Uansett, moro med lavere lånegrad!
Da gjelder det å følge med på tilbud i bankene for de med god sikkerhet i boligen, som kanskje kan bety lavere lånerente.


Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

2 kommentarer:

  1. Gratulerer!. Med dagens lave(?) rentenivå, har dere vurdert å stoppe nedbetalingen helt, og heller sette pengene i arbeid i markedet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Og det har vel vært diskutert, vi kunne økt betalingstiden og investert mer i aksjefond. Men er nok en personlig greie med at ingen av oss har lyst på et evigvarende boliglån, som gjør at vi ikke kommer til å endre det nå i alle fall. Nedbetalingen kan jo sees på som en slags sparing til mulig påbygging av boligen i løpet av noen år.

      Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.