fredag 10. januar 2020

Godt nytt år!

Langt uti det nye året er det på tide å si godt nyttår ja :)

Vi har hatt en rolig og fin juleferie og alle har holdt seg friske (halleluja!). Tross forsøk på å ikke ha for mye gaver så ble det mer enn nok gaver på de små, fordelt over tre dager for å spre det litt utover. Syns det blir mye nesten uansett jeg... vel vel. Heldigvis litt klør og endel hobbysaker, lite plastikkleker som er kjedelige etter kort tid. Det er viktig.

Vi klarte det!
Netto formue 1.1.20 ble 2.501.056 kroner!
Det var på hengende håret kan man si....
Og jeg hadde ikke planlagt at det skulle være så nær 2,5 mill, hadde håper på litt mer. Men Nordnet kjøpte ikke aksjefond for pengene våres før nyttår, så de sto dessverre fortsatt som disponible for kjøp. Men, de kommer med i slutten av januar, så det er jo greit.

Vi økte formuen med nesten 500.000 kroner i løpet av 2019! Og det tross ulønnet permisjon, og 60-80% stilling. Det er en halv million det - artig å tenke på!

Startpunktet for 2020 er da følgende:

Gjeld: 
-2,6 millioner. Hvorav 2,2 millioner er boliglån og de siste 400.000 er studielån.

Sparepenger i bank: 
50.000 bufferkonto som krisepenger i bakhånd. Står på høyrentekonto og gjør ingenting ut av seg annet enn å holde sikkerheten i bunnen for alt det andre vi da kan gjøre med pengene våres. Hele grunnmuren som står støtt og stabilt uten at noen egentlig tenker over den. Viktig viktig.

Investeringer:
Verdi aksjefond på 329.000 ved årsskiftet, dette er pensjonssparing og sparing til barna. Så ingen moropenger her. Men det er 127.000 kroner mer enn i starten av 2019. 64.000 av dette er avkastning og 63.000 er innskudd. Veldig jevnt fordelt kan man si.

Verdier:
Hus med siste verdivurdering på 4,5 millioner, samt en bil på kanskje 150.000 kroners verdi. Ellers lite å skryte av, haha.

2020

Hva er nytt i 2020?
For det første har mannen like før jul gått opp over 100.000 kroner i lønn etter en flott budkrig på hans gunst mellom to arbeidsgivere. Han endte med å bli der han er, men til betydelig bedre lønn. Så hurra! Det er ganske mange tusen kroner mer hver måned, en 7-8000 kroner mer etter skatt.

I tillegg går jeg opp til 90% stilling, vi strekker strikken langt men får prøve å få det til å fungere uten at det går utover barna. Det blir litt mindre Netflix på kveldstid da jeg må legge opp til å ta noen timer arbeid hjemme på kvelden etter leggetid. Men det utgjør såpass mye i kroner og øre at det er det verdt. Fleksibel arbeidsgiver er veldig fint. Men selvsagt overholdes Arbeidsmiljølovens bestemmelser - det er viktig. Så for min del utgjør det da ca 3-4000 kroner mer utbetalt.

Samlet årsinntekt er snaue 1,4 millioner før skatt.

Totalt sett kan vi da regne med minst 10.000 kroner mer utbetalt hver måned enn i fjor, og det er jo hyggelig når man skal mekke nytt budsjett! Jeg regner med at noe kommer til å gå med til forbruk, og over halvparten går nok rett inn i aksjefond. Men budsjettet har også behov for noe justering i forhold til hva vi ønsker å prioritere nå, så det blir nok litt mer til å kose oss med rett og slett. Feriesparingen øker nok endel.

For en ting skal sies, nå har vi under 50% belåning på bolig, vi har faste trygge jobber med helt grei lønn, vi har hus vi kan bo i i mange år og nå trenger vi egentlig ikke begrense oss så mye som tidligere. Nå syns jeg det begynner å bli greit å høste litt av tidligere innsats.

Så ja, vi kunne sikkert spart mye mer enn vi kommer til å gjøre. Men vi vil leve litt mer også, Barna har blitt litt større, det blir mer aktuelt å reise litt lenger avsted og rett og slett finne på litt mer. Det koster litt mer også. Men opplevelser er så viktig for oss at det ønsker vi å prioritere.

Jeg kommer tilbake til budsjettet når det er endelig om ikke lenge.

Men sånn generelt er det vel gode tider også i 2020 ser det ut til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.