torsdag 9. oktober 2014

Åtte ting jeg ikke bruker penger på

Etter noen år har det utviklet seg noen vaner, og spesielt interessant er det kanskje å se på hva jeg ikke lenger gidder å bruke penger på. Dette er åtte ting mange gjør/betaler for uten å tenke spesielt over det, men som jeg av gode grunner står over.
 1. Treningssenter
  Dette er fryktelig dyrt sammenliknet med at man fint kan holde seg i fin form ved å trene ute/hjemme. Ønsker man treningsutstyr hjemme selges mye nesten ikke brukt til en god pris. Det du sparer på å ikke betale treningsavgift vil dekke det lille du evt trenger av utstyr hjemme.
 2. Ekstra-raskt internett
  Det kan være fristende å koste på seg litt ekstra fart på internett.Min erfaring er at selv basis-avtalene er mer enn bra nok for helt vanlig bruk, da inkl strømming av film fra filmtjenester osv.
 3. Netflix el. liknende
  Vi bor i borettslag og må uansett betale for tv- og internett gjennom felleskostnader. Derfor styrer vi unna andre abonnementstjenester, det blir bare en ekstra kostnad for å sitte klistret til skjermen.
 4. Kjøpekaffe
  Jeg kjøper ikke kaffe ute. Det er svindyrt. Gratis kaffe på jobb, og hjemme lager vi kaffen selv, like god, til en brøkdel av prisen på en cafe. Mange har en tullete vane med å måtte innom en cafe hver morgen, mon tro om de vet hva det egentlig koster...
 5. Tørketrommel
  Lenge ønsket jeg meg tørketrommel. Men ikke nå lenger. Uten sparer vi strøm, og ikke minst sparer vi klær og tekstiler for ekstra slitasje, og de varer lenger. Klær tørkes på stativ i rom med god ventilasjon. Nå har jeg klart hele mitt voksne liv hittil uten tørketrommel, så noe sier meg at den egentlig er unødvendig luksus.
 6. Ferdigmat og takeaway
  Vi lager mat fra bunnen av. Ikke fordi det er så trendy, men fordi det er billig. Ferdigretter kjøpt i butikk er dyre, og take-away er veldig dyrt. Da går vi heller ut for å spise, for å få atmosfæren og å gjøre noe ekstra hyggelig sammen. Vi har lært å lage raske måltider hjemme, så ved behov går middagslagingen også raskt.
 7. Aviser
  Vi abonnerer ikke på aviser. Med dagens nettaviser og konstant tilgang på nyheter er det umulig å gå glipp av noe. Mange liker å kose seg med avisen om morgenen, eller ettermiddagen, men da jeg ser prisen de betaler for et slikt abonnement tenker jeg at den kosen fint kan erstattes med noe rimeligere.
 8. Kantine
  Vi har kantine på jobb. Mange bruker den. Jeg brukte den i starten, men i det jeg oppdaget at økonomien min var er katastrofe kuttet jeg den helt ut. For selv om den er "rimelig", så gikk det raskt noen hundrelapper hver måned! Og nå savner jeg den ikke i det hele tatt. Vi er en liten gjeng som er trofaste mot matpakke, eller eget innhold i kjøleskapet på jobben. For min del er det det siste. Kantine er ren og skjær luksus, og ikke noe jeg føler at er verdt å bruke pengene mine på.

5 kommentarer:

 1. Bare vent til du får barn. Da er tørketrommel en av de første tinga du kommer til å lengte etter ;D Her har vi ikke tv signal. Kun netflix og viaplay. Betaler ikke tv lisens eller for rikstv, viasat, get eller lignende. Bare streaming ;) Avisa har vi akkurat kansellert for å spare penger, men savner å fysisk kunne bla i avisa. Ikke minst er omtrent alt av lokalnytt betalingstjeneste, så mye jeg ikke får lest mer :-/

  SvarSlett
  Svar
  1. Nrk.no har ganske god dekning av lokalnyhetene gratis, men du får nok ikke absolutt alt man får hos lokalavisen.

   Slett
 2. Vi har tørketrommel og føler at det er noe jeg ikke kunne klart meg uten.
  Tv signalene er kutta, så har Netflix. Drikker ikke kaffe. Jobben betaler for kantine og internett. Og treningssenter er det absolutt dummeste jeg har meldt meg inn i! Aldri mer, så utrolig bortkastet. Vil ikke tenke på det en gang. Skjønner ikke hvorfor jeg var så naiv å melde meg inn, gleder meg til jeg kan melde meg ut ved årsslutt.

  SvarSlett
 3. Har selv vokst opp i en stor famillie med mange søsken og vi har aldri hadt bruk for tørketrommel.

  SvarSlett
 4. I tillegg til alt du ikke bruker penger på, bruker jeg ikke penger på:

  TV: Eier ikke TV, har ingen abonnementer og betaler følgelig heller ikke lisens. Dessuten er tid brukt foran TVen tid du aldri får igjen.
  Spotify eller lignende: Trenger ikke betale for dette når man har Grooveshark, som er gratis.
  Bilreparasjon: Har lært meg å reparere bil selv, dermed betaler jeg kun for deler og ikke for arbeid. Blir ca. en tiendel av prisen.
  Klær: Folk har så mye klær at selv om jeg bare arver klær (riktignok ikke undertøy og sokker o.l.) har jeg for mye. Hvorfor betale for dette?
  Mat: Dumpster diving gjør at jeg bruker mindre enn 500 kr/mnd på husholdningsvarer. Det jeg bruker på er oftest ris og pasta, hygieneartikler og fine oster.
  Øl: Brygger mitt eget øl, mye bedre og mer moro enn Ringnes.

  Gjør ting sjæl, ta livet tilbake, vær uavhengig av rotteracet.

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.