fredag 18. september 2015

Tilbake fra en uplanlagt bloggpause

Jammen ble det plutselig en liten bloggpause, ikke tiltenkt, men så ble det bare slik. Jeg har ikke mentalt vært i økonomimodus de siste ukene, hodet har vært andre steder, og det går utover bloggingen - men heldigvis ikke utover økonomien i særlig stor grad :) Den klarer seg ganske fint fortsatt, og plutselig er det ikke mer enn 10 dager til neste lønn igjen - hurra!

Årsaken til fravær fra bloggen har mye å gjøre med at jeg har ventet på å kunne skrive det jeg har hatt lyst til ganske lenge - nemlig at jeg igjen er i rugemodus, og at det ser ut til å å bedre denne gangen. Det har også gjort noe med overskuddet de siste månedene, så den siste tiden har jeg hatt mer enn nok med pendling og 100% jobb, i tillegg til å skape et nytt lite menneske. Så bloggen har nok fått lide litt for dette, men det får gå :) Nå er jeg snart halvveis i svangerskapet, alt ser bra ut, og vi venter ei lita jente i februar. Hurra!

Det skal sies at graviditet jo påvirker økonomien bittelitt, da det av en eller annen grunn tidlig ble umulig å ha disiplin til å unngå småhandling i kiosker i det uplanlagt sult setter inn. Fint med tips om å ha frukt i veska, men når kroppen skriker etter hveteboller hjelper det virkelig ikke med banan ;) Så det har blitt litt mer småhandling, utvilsomt. Dessuten måtte jeg for noen uker siden bokstavelig talt utvide garderoben, så jeg fikk innvilget litt felles penger til å kjøpe mammaklær, for dette er ikke bare min skyld, haha ;)  Heldigvis ingen store utskeielser, og det får være lov å være litt grei med seg selv nå - siden økonomien uansett tillater det.

For oss påvirker dette også planene om å flytte tilbake til Oslo, jeg regner nå med at vi avventer det til etter endt svangerskapspermisjon. Så der også blir det litt å tenke på - skal vi bare cashe ut boliglånet ved nyttår kanskje? Jeg må regne litt grundigere på hvor mye ny egenkapital vi rekker å spare opp i løpet av permisjonstiden. Men ingen hast med slike avgjørelser heller, vi får se hvordan det går fremover først, jeg har smertelig erfart at det er lurt å være litt forbeholden til at alt går som det skal.

Nå skal jeg prøve å få hodet litt mer i økonomimodus igjen :)


13 kommentarer:

 1. Jeg får skrive det her også: Gratulerer! Så herlig å høre! Jeg har tenkt litt på det mens jeg har lest bloggen din, om det snart skulle være noe mer på gang, men jeg regnet med at du da ventet litt lenger med å legge ut på grunn av erfaringen sist. Så det var veldig hyggelig å høre:-)
  -Økonomijenta

  SvarSlett
 2. Til dere 2: Gratulerer! Til økonomien deres: Kondolerer. ;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Og økonomien trenger ikke gå heden sånn umiddelbart, man får mye gaver samt at mye kan kjøpes brukt. Hvis man lager babymaten selv og får til amming, blir det jo nesten gratis i matveien også.

  Selv venter jeg nummer to i april. Blir spennende å følge med :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Det er veldig bra å ha god økonomisk kontroll. Men det å bli mor/far til et barn, holde det i fanget, kikke det inn i øynene, studere hender og føtter, og så videre.......jeg kan egentlig ikke beskrive verdien av slike øyeblikk. Det å bli far for første gang er det desiderte høydepunkt i mitt liv. Selvfølgelig innebærer det en merkostnad og det blir heller ikke mindre bekymringer. Men hjelpe meg, om jeg kunne fått alle pengene som er trykket opp i denne verden i bytte mot jenta vår så hadde det ikke vært en problemstilling engang. Gled dere til det dere har i vente!

  PS: Vi venter btw vårt andre barn i februar :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med graviditeten! ����
  Ser at dere vurderer å vente til endt foreldrepermisjon med å flytte til Oslo. Vil anbefale dere å sette dere inn i reglene for barnehageopptak og har det med i beregningen for flytting. Det kan være litt surt å flytte og så gå hjemme et år lengere enn ønskelig fordi man ikke får barnehage. Verd å ha i bakhodet i hvertfall, da det å få barnehage i Oslo kan være et mareritt.
  Gratulerer igjen, stor stas! ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og ja, fullt klar over barnehageproblemene i Oslo. Har generelt mye å tenke på fremover, hvordan vi skal løse dette :) Er fortsatt lykkelig over å ha god økonomi, antagelig god nok til å dekke evt ulønnet permisjon ved behov for en av oss om det hjelper med å få ting til å gå opp. Blir vel litt slik at barnehageplass i Oslo må sikres først og deretter kan vi flytte. Skal nok ordne seg på et eller annet vis!

   Slett
 6. Hurra, og gratulerer! <3

  Hva synes dere om å skulle oppdra barn i Oslo? Jeg kjenner noen som har flyttet ut av Oslo og til landligere strøk pga barn, dere er litt omvendt. Det er jo interessant :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oslo er et særdeles utrygt sted både å bo og vokse opp, så det er ikke akkurat ideelt å flytte dit. Infrastrukturen er også katastrofalt dårlig, og man må påregne mange timer i bilkø for å få unna daglige gjøremål. Oslo er, kort sagt, et høl, og jeg fatter ikke at noen ønsker seg dit. Dessverre er det i Oslo de fleste jobbene er.

   Slett
  2. Det er sant at vi er litt motsatt av andre :)
   Men Oslo-planene har vi jo uansett barn eller ei, fordi vi savner Oslo.
   Bodde jo i Oslo 10 pr før vi flyttet ut, og har aldri opplevd byen som hverken utrygg eller problematisk på noe vis. Vi trivdes veldig godt, mye bedre enn vi trives "hjemme" der jeg kommer fra, hvor vi bor nå. Så vi er ikke skeptiske til Oslo. Vi har jo mange venner som nå har barn i Oslo, og mange venner som selv er oppvokst i Oslo, både på vestkant og østkant. Flotte mennesker alle sammen. Så jeg tror ikke på at det er noe verre å være barn i Oslo enn andre steder, tvert i mot tror jeg det byr på flere muligheter. Samtidig har jeg noen tanker om ting som kanskje ikke er helt heldig for barn, f.eks det å havne i barnehage/skole med så stor innvandrerandel at de ikke lærer norsk skikkelig tross vår innsats på hjemmebane. Det ser jeg som en utfordring som vi nok må tenke litt over. Så vi får se, det er ikke umulig å bo litt utenfor byen heller, mye fint sør for Oslo vi er interesserte i. Men Oslo eller nær Oslo blir det nok ganske sikkert etterhvert.

   Og til anonym i bilkø: det er ikke lurt å kjøre mye bil i Oslo, det tror jeg alle vet. Kjør kollektivt!! T-bane og tog kommer frem skjønner du ;)

   Slett
  3. Kollektivtrafikk er for kommunister...

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.