tirsdag 7. mai 2019

Hvor mange skjulte trekk har du?

Ved jevne mellomrom må jeg inn og rydde opp i diverse merkelige og ikke-så-merkelige trekk både her og der. Og totalen blir jo større og større! Verst er de som er helt glemt... Så hvor gjemmer de seg?

Bankkortet:
Mange typ abonnementer og betalinger krever at man legger inn betalingskort.
Størst risiko er det ved typ prøve-perioder som går over til fast betaling etter utløpt periode! Eller kampanjer som starter billig men så plutselig er flere hundre kroner dyrere. Jeg har noen sånne innimellom. Denne gangen hadde jeg glemt årlig fornyelse av premium abonnement hos Endomondo, som hang igjen fra den gangen jeg hadde tid til lange løpeturer. Nesten 300 kroner i året, og de 300 ble plutselig trukket.

Det er aldri for sent! Så jeg sendte Endomondo en hyggelig forespørsel om jeg kunne si opp premium og om de kunne refundere pengene, selv om det var 3 dager for sent. Vipps så kom pengene tilbake. Det var jo bare å spørre.

Ellers trekkes det penger for digital lagring av familiens bilder (89 kr pr mnd), HBO for å se GOT (for tiden) for kr 99 pr mnd, og Spotify så vi kan høre på "La det gå" (fra filmen Frost om noen ikke skulle kjenne til det) om og om og om igjen, godt ispedd favoritter fra Pudding-tv. Ikke noe liver opp ettermiddagen som en 10-12 avspillinger av Tante Monika som svaier på torget... Jada, Spotify får bli. 109 kroner i mnd der og.

Paypal:
Bruker du paypal, husk å sjekke lista over automatiske betalinger. Der finner jeg stadig ting å slette syns jeg. Hvordan finne oversikten over betalingsavtaler hos Paypal: Logg inn - innstillinger - betalinger - administrer forhåndsgodkjente betalinger. Den lista er verdt å gå gjennom en gang i året. Fort gjort å velge Paypal fordi det er så lettvint, og så glemme at det ofte er løpende betalinger.

Akkurat nå har jeg ingen trekk der heldigvis.

Appstore
Ja, flere her som innimellom pådrar seg abonnementer på apper uten egentlig å ha planer om det? Så i appstore fant jeg for ikke lenge siden TO abonnementer på to helt unyttige apper jeg på ingen måte hadde tenkt å betale for. Et klikk her og et der, så har man plutselig en betalingsavtale. Er visst fort gjort. Men et abonnement får bli, 3-åringens pudding-tv abonnement for 29 kr pr mnd siden hun er i en aktiv pudding-tv fase.

Hvordan finne abonnementene i iTunes? Gå til appen Appstore - trykk på kontobildet ditt (evt tomt fjes) oppe i høyre hjørne og velg "administrer abonnement".

Antar de som har Android bør gjøre samme sjekken hos Google, men der kan jeg ikke veilede. Kommentér gjerne i kommentarfeltet hvis noen har rett sti for å finne tilsvarende for Android.

Nå har jeg gjort den årlige opprydningen, abonnementet på Dine Penger+ er avsluttet, kan ikke huske sist jeg brukte det. Endomondo premium er avsluttet, og dusteappene er slettet og avtalene sagt opp. Men er det bare jeg eller er mulighetene til å avslutte slike løpende betalinger godt skjult? Neppe tilfeldig at jeg stadig må lete etter de rette knappene, for spesielt synlig er ikke disse mulighetene. Så lett å pådra seg betalinger, så vanskelig å finne der man blir kvitt de...

Ta en sjekk etter slike skjule "skatter" om det er lenge siden sist!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.