torsdag 23. mai 2019

Rikere i en fei!

Plutselig gikk formuen opp 200.000 kroner.
Etter et hyggelig, gratis, besøk av alltid hyggelig megler fra DnB i dette tilfellet, så har vi ny verdivurdering på huset som er 200.000 kroner høyere enn sist. Skulle bare mangle, det er tross alt hele 2,5 år siden sist vi fikk en verdivurdering.

Ok, jeg håper noen hørte ironien i det siste der. Jeg slutter ikke å bli forbauset... Hver gang.

Vi skal bare (kanskje) flytte boliglånet og bake inn litt penger til et (unødvendig) bilbytte, derav ønsket vi en ny verdivurdering. Vi sikler veldig på laveste mulige rente (for oss over 34) hos Danske Bank, hvilket inntrer hvis vi er under 45% belåningsgrad. Men der er vi bare nesten (46,8%) med ny verdivurdering. Og med bilen inkludert snakker vi rett over 50%.

Men uansett er det hyggelig å ha gått fra å ha betalt 3,9 millioner i januar2016, til å ha en verdivurdering på 4,5 millioner nå i 2019, 3,5 år senere. 600.000 på 3,5 år, det er 14285 kroner i måneden det. Hva skal man si...

Nå er jo dette på en måte ikke penger som er spesielt likvide. Vi bør (må?) ha et sted å bo tross alt. Men regner det på en måte allikevel med i reell formue (selv om hva et salg ville gitt selvsagt er ukjent) om vi potensielt sett selger alt vi har og flytter til et annet land eller finner på noe annet merkelig. Ikke spesielt aktuelt de kommende årene, men artig nok å leke med tanken :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.