mandag 3. juni 2019

Solgte oss til ferieuke i Danmark

Da er vi tilbake fra en fin ferieuke i Danmark. Årets siste ferie unnagjort i god tid før feriesesongen, hehe. Det er så mange fordeler med litt tidlig ferie når man har mulighet til dette! Huset var billig, og fergebillettene billige. Flere attraksjoner hadde ikke kommet inn i høysesong enda og hadde noe lavere pris enn senere i sommer. Og ikke minst var det ikke så crowded!

Turen i seg selv ble betalt for en god stund siden, men lommepenger måtte vi jo ha. I slunkne tider sånn egentlig grunnet ulønnet permisjon, tannlegetimer osv, så har vi den siste mnd ryddet boden for stæsj og håvet inn kroner via salg på finn.no. I hovedsak kvittet oss med barnevogner, og det finansierte hele ferieuka i lommepenger. Ca 6000 kr brukt på en uke, alt hentet fra salg av stæsj som bare tar plass nå. Også så god plass det ble! Salgene fortsetter :) Men mest småting igjen, ingen store forumer liggende lenger egentlig. Med noen hunderlapper her og noen der blir jo penger det og.

Så hva gjorde vi i Danmark med de små på 1 og 3 år?
Jo, et lite feriehus midt mellom Frederikshavn og Skagen. Rett ved en lekepark vi oppdaget for to år siden. 5 minutter å kjøre dit. Så der var vi to ganger. Og 20 minutter til lekeland innendørs (Fun House) i Frederikshavn, så der var vi en regnværsdag, så ungene fikk frest fra seg litt. Men best av alt var stor terrasse også hadde vi med de små syklene deres. Mange timer gratis underholdning og aktivitet på terrassen.  En dumpetur med traktorvogn (Sandormen) utpå Grenen i Skagen var også spennende! Kjekt med små barn som ikke krever så mye :)

Nå driver vi bare med å bytte bil... og flytte boliglånet samtidig blir det til. Alltid gøy å være meg og snakke med bank, hehe. De sitter nok alltid litt overrasket igjen i andre enden tror jeg. Mistenker det er uvant å snakke med noen med såpass kontroll og kunnskap, og kanskje spesielt siden jeg er hunkjønn. Bare for å ha det bittelitt ekstra gøy med dem laget jeg en pdf av regneark-budsjettet mitt som jeg lastet opp med dokumentene, haha. Uansett litt styrete denne gangen faktisk, må ha nettmøte og greier... Men hva gjør man ikke for lavest mulig lånerente. Så det blir billån innbakt i boliglånet, og vi benytter Akademikeravtalen hos Danske bank. For nå iaf. Alle vet at jeg ikke er redd for å bytte bank. Mer detaljer om både bil og boliglån kommer når det endelig faller på plass. Kanskje et bilde av "nye" bilen også når den er på plass. Den venter nemlig på at forrige eier skal få sin fabrikknye bil på plass. Kanskje ila uka, kanskje neste uke. Bare finansieringen så er på plass så er det endelig mannen sin tur til å styre med å få solgt gamlekjerra.

So far so good.
Og både feriepenger og skattepenger like rundt hjørnet.
Men det er lite spennende i år, det går rett til bilkjøpet selvsagt.Tur på stranda - gratis moro!
1-åringen beundrer vindmøllene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.