tirsdag 13. august 2019

Sofabytte og ekstra betaling av lån

Etter lang tenketid (3 år, haha) bestemte vi oss for å bytte sofa.
Men disse interiørgreiene de koster, og vi kjøpte ganske dyre sofaer da vi hadde kjøpt huset. Så da sitter det jo langt inne å skulle bytte de. Men de har alltid tatt for mye plass, og nå, med to små barn som fyker rundt er gulvplass en høy prioritet. Vi sitter lite i sofaen egentlig. Det henger igjen i meg fra da jeg vokste opp å ha 3+2 seter rundt sofabordet, for servering når vi har besøk etc. Er liksom sånn det skulle være. Men vi server oftest ved det store spisebordet, for å ikke ha så mye klin i sofaene. Kaffe kan også fint inntas der. Så å bruke så mye plass på sofa har føltes feil i sikkert 1/2 år nå. Helt siden lillesøster begynte å kreve mer plass og vi virkelig gikk fra 3 til 4 personer i huset.

Så, her en dag tenkte jeg at jeg kunne legge de ut som "vurderes solgt" til en pris vi ville være villige til å selge de for. To sofaer og en lenestol i samme serie, ny pris godt over 30.000 i dag (fortsatt i salg). Vi kjøpte naturligvis på salg og betalte rundt 19.000 for det hele. Så da la jeg det ut for 15.000 og tenkte at det lille tapet er ok, det kan vi leve med. Og det tok ikke 2 minutter en gang før en kjøper meldte seg og ville ha det hele! De hadde helt tydelig på søk på finn.no etter akkurat den sofagruppen. Og de gjorde jo et kupp! Under 1/2 pris av nytt, for sofaer i tip top shape. De er utrolig nok strøkne faktisk. Lønner seg å ta godt vare på ting ja. Og vi fikk tilbake nesten hele prisen for det som viste seg å være et dårlig kjøp til vårt hus, bare vi fikk bodd oss inn en stund.

Så da blir det ny sofa, 4 seter med sjeselong og dobbelt så mye gulvplass, mye mer luft og space. Ny sofa koster oss ca 10.000 inkl levering (ikea, kjørt helt hjem i stua). Og da ble det 5000 kroner ekstra nedbetalt på boliglånet også.

Makan som jeg gleder meg til å få mer plass i halvparten av det lille huset vårt!
Egentlig bør man bo seg inn før man kjøper møbler. Men det er ikke alltid like lett...

Men men, selv om det er 4000 i tap rett og slett, så føles det litt ok i bytte mot mer plass og 5000 ekstra nedbetalt boliglån.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.