mandag 3. september 2012

Ut på tur - med apper til hjelp.

Det blir en liten pause på bloggen denne uka, da innehaver av Pengebingen skal på en utenlandstur med jobben.

Turen blir en utfordring for lommeboka, da det spesielt er i slike situasjoner jeg synes det er vanskelig å ikke henge med på forbruket, som oftest ligger ganske høyt blant turfolket. Heldigvis har vi alt vi trenger inkludert helt frem til lunsj fredag, så det er bare de utenom-programmelige sosiale happenings som trekker penger. Men da går pengene ofte litt for fort også syns jeg. Særlig blir det litt flyplass-henging, og der er ikke kostnadsnivået direkte lavt.

For å holde oversikten skal jeg teste en ny iPhone-app: Trip Wallet.
En enkel budsjett-app som også regner om mellom valuta.
Så lenge jeg husker å legge inn utgiftene, så holder den rede på tilstanden til lommeboka. Lett å smugtitte litt i den ved behov.

En annen app jeg har testet i det siste er DNBs funksjon "Del utgiftene" i deres app, som holder orden på regnskapet når flere er på tur sammen og spleiser på ting. For det er vanskelig i etterkant av turen å huske hvem som har betalt hva, hva det kostet, og det kan fort bli uenighet om hvem som skylder hvem hva. Der fungerer denne appen veldig bra, selvsagt forutsatt at utgiftene legges riktig inn. En grei avtale er f.eks at alle sparer kvitteringer, så kan en legge disse inn på kvelden hver dag. Da vil det ikke lenger være noe å diskutere ved turens slutt, for i fanen for "oppgjør" beregner appen at Ola skylder Kari 450 kroner, mens Kari skylder Per 130,-. No more stress!

Til sist har jeg også noen postkort-apper, for øyeblikket Touchnote. Da kan jeg ta egne bilder med mobilen og sende postkort til kjente uten å måtte lete etter frimerker, postkasser osv. Og postkortene blir veldig personlige, det er moro! Prisen for et kost er i Europa 1,49, dvs litt over ti kroner. Omtrent samme pris som å kjøpe et kort og frimerke, men uten å måtte styre med akkurat det. Og har man sansen for appen, noe jeg nå har etter å ha testet i sommer, så kjøper man credits, og jo fler man kjøper jo rimeligere blir kortene. Ca 55 kr for 20 kort er vel det meste man kan kjøpe på en gang. Det er 2,75 kr pr kort, billigere enn vanlig kort + frimerke en del steder. Betaling gjøres enten med Paypal eller kredittkort. Og kortene kom fram i løpet av en uke sendt fra Hellas nå i sommer og ser fine ut, også en artig detalj at de printer på et lite kartutsnitt hvor kortet er sendt fra, det erstatter på en måte det artige med frimerkestemplet. I land hvor postgangen er treg er dette et alternativ som kanskje også er raskere, da det printes og sendes fra UK. Artige saker! à bientôt mes amis!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.