fredag 9. november 2012

Rimelige juletips

Som en oppfølger til innlegget og oppfordringen om å lage et julebudsjett i år, så har jeg kost meg med å surfe rundt etter billige og bra juletips som jeg da har valgt ut de jeg synes er best og mest relevante i forhold til å spare penger og gjøre gode prioriteringer.

 1. Bake
  Å kose seg med bakst hører jula til. Et smart tips er å lage hjemmelaget julegodt som også kan gis bort til venner og familie. Kjøp inn billig cellofan og litt gavebånd, pakk inn godsakene og gi bort en hyggelig gave.
 2. Innfør pris-grense på gavehandling i familien. De fleste vil antagelig sette pris på initiativet som sørger for at ingen blakker seg på julefeiringen. Prisgrensen bør være lav nok for alle i familien. Det er faktisk ikke prisen på gavene som betyr noe.
 3. Bruk dine talenter! Det er gratis! Er det noe du er god på som andre kan dra nytte av? Gi et gavekort som tilbyr din hjelp på et område du har evner. Er du god til å lage mat kan du f.eks lage en egen kokebok med dine favorittoppskrifter!
 4. Hjemmelagde gaver
  Besteforeldre blir glad for småtteriet poden lagde på årets juleverksted fremfor et upersonlig butikkjøp, legg ikke mer i det enn det.
 5. Lag egen julepynt
  Gå tilbake til gamle tradisjoner - hent dekorasjoner gratis i skogen, kongler og litt gullspray kan gi fin pynt til juletreet! Men begrens handlingen på hobbybutikken til litt lim, maling/spray, for slikt er dyrt.
 6. Pakk gaver i gråpapir, pynt med f.eks fersk granbar og hyssing. Skriv på "til:" og "fra:" med din fineste håndskrift. Billig og miljøvennlig, helt i tiden!
 7. Gi av din tid heller av enn av dine penger. Kanskje er det mye mer verdifullt for mottakeren. Gi gavekort på barnepass til småbarnsfamiliene, gi gressklipp/snømåking til besteforeldre, eller hva med hjelp til vårrengjøringen? Gi bort et matlagingskurs til 18-åringen som snart skal flytte hjemmefra (ja, det er du som er læreren). Bare fantasien setter grenser her egentlig. 
 8. Sett av litt penger på egen konto hver måned til neste jul.
 9. Har du flotte planter hjemme? Lag noen stiklinger sommer/høst, la de vokse litt, plant i fin potte, pakk inn i cellofan og vips - gave til de med grønne fingre.
 10. Kjøp pepperkakedeig på Ikea. Ja, den er kjempebra og billig!!
 11. Fyll et glass eller en boks med lapper hvor du skriver hvorfor mottakeren betyr mye for deg. Flott gave til ektefelle/samboer/kjæreste, foreldre, barn, nære venner osv.
 12. Abonnement på blad/magasin. Kan være en gave som settes pris på gjennom et helt år for noen hundrelapper. Pris avhenger av magasines, sjekk http://www.bladkiosken.no/. En personlig og hyggelig gave!
 13. Lag spleiselag av julemiddagen - alle bidrar litt, ingen blakkes.
 14. Vær tidlig ute med å kjøpe billetter hvis du skal ut å reise.
 15. Bestill kalender med dine egne bilder hos fotobutikkene på nett. Personlig og hyggelig for 100-200 kroner. 
Legg gjerne inn flere tips i kommentarfeltet!1 kommentar:

 1. Glem ikke minst at man gjerne får mye mer julemoro for pengene i januar. Med dette mener jeg ikke at man skal feire høytiden noen uker senere, men at man skal holde litt igjen på pengene slik at man i januar kan hamstre opp rimelige presanger, julepynt, julepapir osv til neste jul. Dessuten kan man finne masse mat go godteri til halv pris fordi det er juledekor på etikettene. Utløpsdatoen ellers er ofte langt frem i tid. Januar er en jubelmåned - for de som klarer å planlegge litt!

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.