onsdag 26. februar 2014

Bryllupskostnader oppsummert

Da er det på tide å gjøre seg ferdig med bryllupet :)
Alle utgifter er nå betalte, så da er det tiden for en endelig oppsummering fra det som ble en dyr glede, men til gjengjeld også et fantastisk bryllup!

Under er budsjettet og regnskapet, og heldigvis traff vi ganske greit på budsjettet, noe ble dyrere, noe ble billigere enn forventet/planlagt. Men jeg må si det var vanskelig å sette opp et budsjett for alt på forhånd, da jeg hadde liten anelse om hva ting kom til å koste. Så budsjettet ble helt ærlig litt til underveis, kanskje ikke så rart at det stemmer godt overens.


Jeg må legge til at vi endte opp med 14 gjester i bryllupet vårt, et lite men utrolig koslig og morsomt bryllup :)

Den største sprekken kom jo på ringene og frisør/makeup, mens de største innsparingene kom på mannens antrekk og bryllupsreise. En av tingene jeg sparte endel på var å lage egen brudebukett. Min forlover og jeg, eller mest min forlover faktisk, satte den sammen kvelden før bryllupet, av hvite roser, brudeslør og grankvister. Perfekt for vårt vinterbryllup. Den ble så fin, og kostet totalt, inkl ståltråd for binding, slikebånd osv, rundt 400 kr. Kjøpte roser av god kvalitet. Hos forhandler skulle de ha opp mot 2000 for en enkel brudebukett, så jeg er glad jeg fant et gode inspirasjonsbilder og skjønte at vi kunne få det til selv.

Ellers skal jeg spare litt på å vaske brudekjolen min selv, slik som i dette blogginnlegget: As Good As New. Etter å ha googlet og undersøkt viser det seg at prisen på rens av brudekjole er stiv hos de som faktisk tar de imot. Mange vil ikke ta inn brudekjoler til rens, og de som gjør det fraskriver seg ethvert ansvar dersom den blir ødelagt. Og siden min kjole kun er skitten nederst, så gir jeg hjemmevask et iherdig forsøk. Blir den ikke perfekt ren så gjør det ikke så mye heller, blir neppe brukt igjen. Skal bare oppbevares som et nydelig minne <3

Totalt sett kom bryllupet på ca 78800 kr, mens bryllupsreisen kom på 24350 kr utenom lommepenger.

Men, det ble jo noen "inntekter" også, takket være supersnille venner og familie!!
Vi fikk mye av bestikket vi ønsket oss, og totalt også ca 21000 kr i cash. Som skrevet i innlegget om bryllupsreisen så ble ca 10500 kr brukt som lommepenger på turen. Resten har vi komplettert bestikket for, og en god slump går inn på sparekonto og blir til bilkjøp senere i år.

Med dette avslutter vi "prosjekt bryllup", konstaterer at det ble svært vellykket, og at vi ikke overskred vår veiledende grense på 100.000 særlig mye. Det må jeg si meg fornøyd med :)

Til sist får dere få ett bilde også :)
Buketten min, som ble perfekt til et litt rustikk vinterbryllup, og er veldig hjemmelaget.
Og et glimt av kjolen også :)
6 kommentarer:

 1. Hei Pengebingen. Har fulgt bloggen din siden oppstart men har aldri kommentert her før nå. Syns det passer med en stor gratulasjon med vel overstått bryllup :) Jeg har aldri vært en blogg leser men kjenner meg igjen i mye av det du skriver og syns det er artig å følge med på utviklingen. Samtidig lurer jeg på om dine nærmeste vet om denne bloggen? Siden du ikke legger ut ansiktsbilder så regner jeg med at du ønsker å være anonym? Er bare nysgerrig på hvem jeg følger i cyberspace ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym!
   Som deg så prøver jeg å være litt anonym på bloggen. Mannen og min beste venninne kjenner selvsagt til bloggen, men ellers forsøker jeg å være anonym. Vel, om man vil kan man sikkert finne ut av det ;) Men jeg synes det er greit at ikke vennene mine får full tilgang til privatøkonomien vår på et så detaljert nivå. For eksempel ville jeg som bryllupsgjest ikke nødvendigvis ønsket innsikt i hva det kostet brudeparet. Jeg føler at jeg kan åpne meg mer som anonym.

   Men - mener å huske at jeg har publisert bilder med ansikt tidligere, sjekk http://pengebingen.blogspot.no/2013/08/bilferie-i-europa-2013.html.

   Slett
 2. Hei! :-)
  Hvordan klarte dere å få mat/alkohol så billig?
  Liker bloggen din!
  Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, bare 14 gjester, og av de var det 5 som ikke drakk alkohol, og noen som ikke klarer å drikke særlig mye alkohol. Med tanke på at vi bare var 16 stykker til bords, så synes jeg ikke det var så billig egentlig. Men maten var helt fantastisk, super kvalitet! Vi holdt oss til 3 retter, da vi av egen erfaring synes det er nok da man skal videre til kake og kaffe, og vi serverte kanapeer til velkomstdrinkene. Men ellers var det restaurantpris på både mat og vin, så det er ikke det rimeligste alternativet. Men med få gjester kan vi ta oss råd til sånt ;)

   Slett
 3. Synes buketten ble kjempefin jeg! kanskje jeg skal øve meg litt og kanskje tørre å lage min egen, jeg og? :)

  Elisasprett / NorEli :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk, jeg var kjempefornøyd med buketten! Helt utrolig! Mest fordi den passet helt perfekt til alt :)
   Når man lager selv så må man selvsagt ikek forvente at den ser butikk-laget ut. For det gjør den ikke. Men er litt rustikk og hjemmelaget helt greit så er det en smal sak å sette sammen selv synes jeg. Har man sommerbryllup kan jo en bukett markblomster være helt utrolig nydelig, og det kan man jo fint lage selv. Er noe eget og spesielt med å ha laget den sev sammen med forlover også :) Egen sjarm! Så det er ikke bare at vi sparte mye på det (de skulle ha 2000 kr i butikk for å lage enkel bukket med hvite roser), men det var perfekt til vårt intime bryllup.

   Men som sagt, ønsker man at den skal se ut som en klassik brudebukett bør man nok bestille en. Også hvis man skal ta vare på den i ettertid (hvordan enn noen klarer det). Men det har jo med forventninger og hva man trenger å gjøre.

   Lykke til med å finne din når dagen kommer, anbefaler å lage en jeg altså, fordi det er mye mer spesielt og koslig å ha laget sin egen :)

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.