fredag 7. november 2014

Vegetartips #05

Jeg deler vegetartips og de oppskriftene jeg synes blir vellykket. I tillegg til ofte å være ganske sunt, samt dyrevennlig og ofte miljøvennlig, så har det også positiv effekt på lommeboka om man klarer å kutte ut kjøtt fra middagene.

I går sto bønnegryte på menyen, en rett som har funnet veien inn i vår oppskriftsperm, fordi den er veldig god og smaksrik! I tillegg er hovedingrediensene løk, tomat og brune bønner, så det sier seg selv at dette er en rimelig rett. Løk kan kjøpes rimelig i et nett fra firstprice eller coop extra, men trenger man ikke løk ofte kan det være like greit å kjøpe en i løsvekt. Hermetiske tomater og en boks hermetiske brune bønner er billig f.eks fra Rema1000 eller Europris.

Vi serverer bønnegryten med ris og det blir mer enn nok mat for 2 ut i fra oppskriften beregnet til 2 personer. I dag har jeg restene med til lunsj på jobb. Bønnene gjør at retten metter godt, og dette er et fint alternativ til chili con carne f.eks.

Her er oppskriften: http://vegetarmat.org/oppskrift/meksikansk-bonnegryte/ 

Anbefales absolutt :)


Meksikansk bønnegryte
Foto: Vegetarmat.com

1 kommentar:

  1. Hei, jeg skrev en kommentar på den forrige vegetarposten din og ser at du ikke har svart. Jeg lurer fortsatt på hvorfor du påstår at det er dyre- og miljøvennlig å spise vegetarisk? Dette er kanskje ikke stedet for slik diskusjon, men med en ellers så intelligent blogg virker det rart å spe i med upresisheter.

    For å knytte det opp mot temaet til bloggen er poenget mitt at du ikke trenger å la være å spise kjøtt for å spise billig. Det er mye viktigere å lære seg å lage mat, og dette ser det ut til at vi er enige om - så hvorfor et korstog mot kjøtt?

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.