tirsdag 9. desember 2014

Status november

Jeg beklager at dette kommer sent denne gang og at bloggen ikke får sin faste dose innlegg for tiden! Det er travle tider og formen har heller ikke vært på topp de siste ukene, men den kommer seg ser det ut til. 

Vi gjør juleforberedelser, julevask, nesten alle julegavene er klare, og forberedelser til helgens pinnekjøttmiddag med familien er godt i rute! Men nå får jeg oppsummere sparingen som skjedde i slutten av november:

Langsiktig sparing (boligspar): 24.060 kr
Kortsiktig sparing (ferier + gaver): 4000 kr

Prosentvis av netto inntekt utgjør dette:
Langsiktig sparing: 37%
Kortsiktig sparing: 6%Vi fikk spart en god del denne måneden også. Selv om november bød på ekstrautgifter i form av nødvendige reiseutgifter for mannen i forbindelse med dødsfall i nærmeste familie, samt frivillige helseutgifter for undertegnede. Førstnevnte er jo ikke direkte uforutsett, men man vet jo aldri når det skjer, så det er slikt det er kjekt å ha penger til. 

Status på boligsparekonto er 220 800 kroner nå, det går fremover og det mangler under 20000 for å nå årets sparemål. Det skal nok gå greit! I tillegg står det litt over 100 000 i BSU som skal få sitt siste innskudd nå i januar. Regner vi med likviditet i boligen vi eier i dag er samlet egenkapital nå på ca 800 000 kroner. Målet er å ha minst 1 mill i egenkapital før neste boligkjøp. Og det bør gå med neste års sparing.

I forbindelse med ekstrautgifter ser vi at vi bruker feriekontoen som en mini-buffer. Fordi den står ubrukt men gjerne med ganske mye penger siden vi setter av 2000,- pr mnd. Av ulike grunner har vi ikke hatt ferie, eller har ferieplaner fremover, så da tar vi like gjerne litt fra den kontoen slik at det allikevel ikke går utover boligsparingen.


Rapportering sykkel (siden oppstart 6. august):

Antall dager syklet i november/hittil: 7/52
% av antall mulige dager i november/hittil: 35/78
Antall km i november/hittil: 20/296
Antall kalorier forbrukt i november/hittil*: 439/6479
Kroner spart hittil i 2014**: 275


Grunnet dårlig form og noen utfordringer helsemessig ble sykkelen dessverre stående etter de to første ukene i november. Hadde rett og slett ikke overskudd å bruke på syklingen. Får se når jeg kan gjenoppta syklingen!

*Estimert av Endomondo, uten pulsmåler.
** Basert på snitt-dieselpris i 2014 fra drivstoffpriser.no, og et forbruk på 0,7 l/mil på korte turer (avlest fra bilens kjørecomputer). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.