søndag 22. mai 2016

Huseiere!

Da er vi offisielt huseiere!
Og vanvittige fire mill i minus for øyeblikket!
Blir litt svett av å logge inn i boliglånsbanken nå ja...Jeez...

Så sitter vi på to boliger også da.
Gjelden vil jo reduseres betraktelig når vi får solgt leiligheten vår.
Planen nå er å selge leiligheten over sommeren, så er vi litt fleksible på overtagelsestidspunkt ved salget også. Blir vel flytting i løpet av høsten. Fornuftig å ta det før været og føret blir dårlig tenker jeg. Blir nok til at vi flytter mye selv, men kanskje leier inn profesjonelle til et lite lass med de tyngste tingene. Bedre det enn ødelagte rygger! Men vi får se. Mye av det vi har som er tungt kan faktisk demonteres og bli til mange lettere deler.

Spent på hvordan det skal gå å få til flytting med liten baby. Heldigvis har familien allerede tilbudt seg å hjelpe. Og vi får bruke mannens ferie litt effektivt i år. Så skal det vel gå. Men uvant for meg å ikke få gjort særlig mye! Sover hun ikke er jeg jo opptatt..Og for tiden er jeg mye opptatt på dagtid. Men skal ikke klage siden nettene går fint inntil videre. Skal passe på å utnytte hjelpen familien tilbyr denne gangen ja :)

Gleder meg nesten til 15. juni, da trekkes første avdrag på boliglånet. Og det vil være rundt 10.000 kroner avdrag hver måned, og det vil ta seg godt ut på spareraten, hurra!4 kommentarer:

 1. Å regne boligavdrag som sparing er juks.

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, det synes jeg ikke. Anser det å bli kvitt boliglån som langsiktig sparing. Kan selge huset og flytte til Thailand. Det er mulig å hente ut pengene. Og boligens verdi - gjeld vil alltid utgjøre formue, dermed synes jeg det er helt greit å se på avdragene som sparing.

   Men, skjønner også de som ser bort i fra boligen, fordi de anser det som låst kapital, hvilket det jo i stor grad er.

   Slett
  2. Hvis boligavdrag som sparing er juks, så ville vel også aksjepsaring vært juks... Det er samme prinsippet i grunn. Man kjøper opp verdi i form av eiendom eller eiendeler i et selskap. Hvorfor mener du denne verdioppbyggingen ikke skal regnes som sparing? Er det kun bankinnskudd og kontant som er sparing da?

   Slett
  3. En bolig er en bruksgjenstand, slik som for eksempel en bil (dog forhåpentligvis har boligen lengre levetid, og hvis man er riktig heldig, holder den seg bedre i verdi, men det er slett ikke sikkert - krakket kommer før eller senere).

   Aksjer har ingen bruksverdi, og handles med det formål at de skal gi avkastning, i form av utbytte og/eller fortjeneste på høyere salgssum enn kjøpssum. En bolig kan riktignok gi avkastning dersom den leies ut til en høyere pris enn det man har i driftsutgifter på den, men jeg forstår det slik at Herr og Fru Pengebinge har kjøpt bolig i den hensikt å bo i den.

   Men det er selvfølgelig en stor verdi i det å bli kvitt gjeld.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.