mandag 2. mai 2016

Automatisk fondssparing

I helga har jeg satt opp automatisk sparing av barnetrygden i aksjefond hos Nordnet. Det er veldig praktisk å ha mest mulig på auto! Jeg kan blant annet anbefale boka The Automatic Millionaire! Alt man slipper å tenke på er jo helt supert!

Det hele er enkelt, du oppretter avtalegiro som sender penger til riktig konto hos Nordnet en gitt dato, her opprettet jeg en avtalegiro i banken da jeg betalte inn de første 1000 kroner til sparekontoen for barnetrygden til snuppa. Tror det er litt enklere enn å måtte printe, signere og sende avtale til Nordnet. Les mer om vår barnesparing her. Dermed skal det nå gå 1000 kroner hver måned over til sparekontoen. Deretter opprettet jeg en fast spareavtale hos Nordnet, og gjør det så enkelt at vi kjøper 100% i det globale indeksfondet som anbefales av Dine Penger - for øyeblikket "Storebrand Indeks - Alle markeder".  Da vil det automatisk kjøpes fondsandeler i dette fondet for 1000 kroner den 28. hver måned. Derfor viktig å ikke ha avtalegiro som trekkes senere enn 25., for å sørge for dekning på kontoen den 28.

For de som sparer via egen bank så finnes det helt sikkert gode instruksjoner på hvordan å opprette automatisk trekk til fondssparing.

På denne måte er sparingen så og si ute av syne og ute av sinn, det eneste vi må gjøre er å sjekke om fondsanbefalingene endres. Men det sjekker vi jo stadig vekk når vi setter bort småpenger til pensjonssparing uansett. I fremtiden, når boliglånet er under god kontroll vil vi også sette opp automatisk trekk til pensjonssparingen vår.

Så kan avtalene rusle og gå av seg selv mer eller mindre :)

3 kommentarer:

 1. Så du er ikke redd for at pengene blir mindre verdt? Eller forsvinner for å si det mildt..? Alt som har med fond/aksjer å gjøre betyr at du kan enten tjene på det, eller... tape på det. Det er alltid et pluss eller minus når man forventer å få mer tilbake enn det man opprinnelig ga. Jeg personlig foretrekker å spare i egne kontoer, jeg inviterer aldri til noe fond eller aksje. Noe jeg dermed inviterer i er enten lotto eller Bitcoin, men dette er penger jeg har "til overs".

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, egentlig ikke spesielt redd for det. Mulig for optimistisk til at verden vil fortsette å utvikle seg positivt de neste 18-20 år...? Er viktig å være fleksibel når det kommer til salgstidspunktet. Å ikke måtte selge hvis det betyr stort tap feks. Kunne selge seg ut over tid reduserer også risiko for tap. Og på en måte er jo ikke barnetrygden penger vi er helt avhengige av heller, det blir ingen økonomisk krise om vi skulle ende opp med tap. Blir surt, men ikke krise. Dermed virker det OK å ta en viss risiko med disse pengene. Oppsiden er at det er sannsynlig å tjene noe mer enn om de står i banken.

   Slett
 2. Hei, Takk for flott blogg! Nå har vi selv fått en liten en i hus og tenker å spare i fond via Nordnet slik du gjør. Lurte på om du har valgt vanlig fondskonto eller investeringskonto? Og har du satt kontoen i ditt navn eller i barnets navn?

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.