tirsdag 5. juli 2016

Pusse opp før salg?

Vi har den siste tiden begynt å forberede leiligheten vår for salg.
I den forbindelse vil jeg skrive litt om hva vi tenker angående å pusse opp før et salg.

Leiligheten vår var nyoppusset da vi flyttet inn i 2011, dermed var det ingenting vi trengte å gjøre da vi flyttet inn. Og lite har blitt gjort, jeg har ikke giddet å bruke penger på det. Så det har vel kun blitt noen spiker i veggene, og oppheng av ulike ting. Ikke har vi slitt ned så mye heller, men et unntak av et rom vi har brukt til å huse våre tre små hårballer (kaniner). De er dessverre gode på å destruere men dårlige på å bygge opp, så nå er de kastet ut på verandaen, mens vi fikser rommet de har bodd på. Der måtte vi ta av en papirtapet og skifte lister som var godt nedgnagde. Og da vi var igang fikk resten av veggene også et malingsstrøk for å fjerne noen hakk i malingen, som faktisk var det da vi kjøpte for fem år siden. Nå blir det strøkent.

Utover dette gidder vi ikke brukte hverken tid eller krefter på å pusse opp noe mer. Hull i veggene får bare være, det er ikke slikt som avgjør om en bolig blir solgt eller ikke. Så vi har vel brukt noen få tusenlapper tilsammen, på å ordne med det estetiske, og da med hovedvekt på alt som handler om førsteinntrykk.

Og dette er i tråd med hva "ekspertene" mener at kan lønne seg i forkant av salg. Overflatebehandling og å få boligen til å fremstå fresh og fin lønner seg. Tyngre oppussing, som av kjøkken og bad, får man sjelden igjen for, så det kan man like gjerne la være. En fin artikkel om dette er f.eks E24s Oppussingen du tjener penger på, og Klikk.nos Selge bolig - hva trenger du å gjøre?

Helt ærlig er det greieste ofte å selge det omtrent som det er, og ikke bruke spesielt mye penger utover noen malingsstrøk eller på å fikse vesentlige feil. Alt som faktisk kan stå i veien for et boligslag MÅ fikses, men ellers holder det at boligen ser attraktiv ut. Men, hvor mye som skal til for å få boligen attraktiv nok, avhenger jo av hvor man skal selge. For vår del antas boligen å være ganske lettsolgt uansett, så vi har kun fikset de viktigste skrammene, og lar resten være.

Ellers har vi solgt unna det av møbler vi ikke tar med oss videre, og fokusert på å "avmøblere" boligen. Det vil si at min elsk for minimalisme kommer til sin rett, det gjelder å få det til å se bebodd ut (hvilket er uproblematisk siden vi jo bor her), men samtidig øke romfølelsen ved å ikke overmøblere. Jo færre møbler, jo mer plass. En liten haug kontanter har kommet inn fra diverse salg, det er også en fordel :)

Nå gjenstår det bare å bruke noen kroner på litt "dilldall" som setter prikken over i'en.

Boligen selges forhåpentligvis rundt slutten av august!

4 kommentarer:

 1. Du linker til deg selv i "Oppussingen du tjener penger på" og ikke E24 FYI.

  SvarSlett
 2. Så spennende med boligsalg.
  Masse lykke til!

  Jeg tenker, med det boligmarkedet vi har nå, at det er lite sannsynlig at oppussing vil lønne seg før salg. Se bare her: http://e24.no/privat/eiendom/bolig/spekulerer-i-ekstrem-prisvekst-opplever-stadig-mer-boligflipping-i-oslo/23712691 Trenden går på å få leiligheter til å fremstå MER som oppussingsobjekter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boligprisene har steget til ekstreme nivåer, det er rene galimatias. Snart har ingen lenger råd til å bo her i landet.

   Nå MÅ boligboblen sprekke snart!!!

   (Men Pengebingen kan gjerne rekke å selge boligen sin først ;))

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.