fredag 15. juli 2016

Minimalisme og arvegods

Her har jeg såvidt begynt å pakke ned litt småsaker i forbindelse med flytting til høsten. Det føles jo så godt å komme i gang, og fint at jeg kan bruke det som evt er av tid mens vesla sover. Jeg er jo hjemme :)

Vi har som tidligere sagt kjøpt et lite hus, med vekt på lite, hvilket jeg tidligere har skrevet om fordelene med: Fordelene med lite plass. 118 kvm, det er et rom større enn 4-roms leiligheten vi bor i nå, men fordelt på to etasjer, så føles det på en måte omtrent like stort. Dermed er det utrolig viktig at vi ikke overfyller huset med ting! Vi må passe oss for å overmøblere, og fortsatt velge smarte oppbevaringsløsninger. For eksempel har kjøkkenet endel mindre skapplass enn hva vi har i dag - for her har vi nemlig unødvendig mye plass. Kunne fint hatt flere helt tomme skap her. For å føle at vi har endel plass må vi uansett huske at vi ikke bør ha mer ting enn vi faktisk trenger. Ikke spare på ting som kan være "kjekt å ha en dag". Blir det kjekt å ha får vi skaffe oss det når vi faktisk har et behov som ikke kan løses på andre måter.

Dette er ikke noe stort problem - med unntak av en ting...
Min kjære kjære mormor som stadig stikker til meg ting hun vil jeg skal arve...
Og jeg som ikke har hjerte til å si "nei takk" når hun tydelig vil at jeg skal overta tingene.
Hittil har jeg to type serviser, et fat, en skje... og jeg tror det blir mer.
Ting jeg ikke egentlig synes er pent, og jeg vet med sikkerhet at aldri vil bli brukt, finner på denne måten veien inn i vårt hjem. Og for å være ærlig så er det også helt verdiløst, annet enn at det tydeligvis har verdi for min mormor.

Så, tross at jeg prøver å kvitte meg med alt vi ikke trenger, har jeg nå pent pakket ned servisene for å flytte de med meg til nytt hus. Kjenner på en viss irritasjon over å måtte flytte på sånt, og ikke minst bruke plass på det i vår nye lille hus. Men, det er vanskelig med arvegods, så min strategi er å la det stå til den dagen det passer å kvitte seg med det uten dårlig samvittighet.Og jeg vil naturligvis fortsette å ta imot også.

Flere som har lagret arvegods rett og slett fordi man ikke har hjerte til å kvitte seg med det?

1 kommentar:

  1. For meg betyr slike ting mer en kr.verdien i de, affeksjonsverdien er super viktig for meg. Men jeg kan være enig med deg i at alt ikke ikke like "inn" nå om dagen av ting man får. Eller rett å slett utenfor sin egen smak. Men hva med å gi tingene nytt liv? sppraye de med en fin farge? eller søvlakk? Gjøre om gamle skjeer til knagger på en hylle osv? Det finnes jo SÅ mange DIY tips nå om dagen :)

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.