mandag 1. august 2016

Status juli/august

Da er sommerferien over for de fleste, mens her skal den snart starte :)
Mannen jobber ut denne uka, så tre uker ferie, før han starter i sin nye jobb, hurra!
I ferien får vi besøk av svigermor fra Libanon, så det blir litt ekstra kostnader ved å ha en person til i huset en måneds tid. Da skal vi også prøve oss på en liten bilferie over til Vestlandet, om veslejenta vår tillater det. Feriekontoen er feit og fin, så der kan vi hente det vi trenger av penger.

Siden sist har vi brukt litt, og spart litt. Men totalt har det gått mer penger ut av sparekontoen enn inn. Dette i forbindelse med å klargjøre leiligheten for salg. Det kostet noen tusen tilsammen, med oppussing og styling. Vi henter penger til slikt fra den midlertidige bufferkontoen, det er blant annet derfor vi har en slik konto nå.

I juli ble det spart litt mindre enn i juni, ikke så rart siden juni var feriepengelønn. Juli var helt normal lønn, minus litt fordi mannen ble trukket for noen ekstra feriedager. Det meste av sparingen var nedbetaling av lån, og litt gikk inn på sparekontoen. I tillegg går det hver måned 1000 kroner inn i aksjefond øremerket veslejenta vår.Gjelden er som den pleier, høy! Men nå begynner vi å nærme oss boligsalg, forhåpentligvis har vi solgt om en måneds tid. Så får vi se hvor lang overtakelsestid det blir før vi får penger inn til å redusere gjelden betydelig. Leiligheten er taksert til 1.350.000, og vi er veldig fornøyde om vi får solgt til takst. Alt over er bonus, alt under vil være litt overraskende iom at alle liknende leiligheter ser ut til å ha blitt solgt til takst eller mer. Men man vet jo aldri. Så skal megler ha rundt 60.000 kroner, og dermed blir det da sannsynligvis rundt 1,3 mill til å betale inn på boliglånet. Det vil synes på grafen ;)

Formuen øker litt etter litt igjen. Mest takket være stort avdrag på stort boliglån hver måned. Gleder meg til å bli ferdig med boligsalg, flytting og å få redusert boliglånet, slik at økonomien stabiliserer seg igjen. Liker det egentlig best når hver måned er nesten lik den forrige! Da går det liksom jevnt oppover :)


2 kommentarer:

 1. Svigermor kan da vel betale for seg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Er nok dessverre ikke slik det fungerer når hun kommer på besøk til oss ;)
   Vi har til og med signert papirer hos politiet som sier at vi skal betale alt ved hennes opphold. Hvis ikke hadde hun ikke fått visum. Pluss at det bare er forventet at vi betaler. Litt annen kultur. Men det er greit, det blir jo i stedet for at vi reiser bort på ferie. Er trolig billigere å ha henne her enn om vi hadde reist bort :p

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.