fredag 25. august 2017

Kjøpeutbytte...johoo?

Fikk denne fine oversikten fra Coop i dag...
Som jeg føler at stadig illustrerer det jeg mener er galskap hver gang jeg hører folk påstå at de "tjener" sååå mye penger på diverse kjøpeutbytter, bonuskort osv... Seriøst?

Et bilde (og en liten beregning, hvilket Coop naturligvis ikke gjør for oss, for det ville jo vist...fakta...) sier mer enn 1000 ord:
Vi har brukt nesten 33.000 kroner, for å få igjen en tusenlapp. Hvor er lønnsomheten noen klarer på skryte på seg?

1022,42/32716,61 = 3,1%
Mesteparten kommer fra medlemsbonus på frukt og grønt, og heldigvis for det kan man kanskje si. Det er da noe. Allikevel er jeg rimelig sikker på at hvis vi hadde hatt lyst, eller dårlig råd, kunne vi glatt droppet å brukt 1023 kroner av de 32716 og slik spart med penger enn ved å bruke medlemskort. På null komma svisj egentlig. Hva er vi nå, i august? 8 mnd med andre ord. Hadde vi brukt 128 kroner mindre hver mnd ville vi spart mer enn hva vi får fra denne bonusen. Altså...

Nå bruker vi jo slike "gratis" bonusordninger hos butikkene allikevel, selvsagt, vi tar da i mot en minirabatt. Men jeg ville ALDRI latt slike bonuser f.eks føre til at jeg heller brukte kredittkort ved handling osv. Eller styre valg av evt kredittkort eller liknende. Det er det bare ikke verdt. For vil du ha "mye tilbake" må du handle for "sinnsvakt mye". Og det er mye mer lønnsomt å heller handle litt mindre om målet er å komme positivt ut økonomisk.

God helgehandel til alle ;)

3 kommentarer:

 1. Kunne du skrevet om aksjesparekonto ?:)

  SvarSlett
 2. Men, hadde du droppet å brukt 1023 av de 32716, ville du jo fortsatt ha fått utbytte. Nærmere bestemt 982kr. Du får utbytte uansett hvor mye eller lite du handler for, så logikken din brister.

  SvarSlett
 3. At du vil bruke 128 kroner mindre på mat i måneden for å spare litt er fint, men forstår ikke hvorfor du fremstiller det som noe negativt at du får disse pengene.

  Du ville ALDRI latt slike bonuser føre til at du brukte kredittkort ved handling, skriver du. Det ville jeg ALLTID gjort. Da får jeg enda mer bonus enn det jeg hadde greid å oppnå uten. Selv om det er snakk om en "mini-rabatt" som du sier, er ekstraarbeidet det medfører å dra opp riktig kort verdt det for min del.

  For din del ville jeg heller brukt energien min på å tenke positivt rundt tusenlappen du har på Coop-kontoen. "mini-rabatten" din gjør at dere har råd til å spise på restaurant i helgen eller gjøre neste ukeshandel "gratis" :-)

  God helg!

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.