onsdag 23. august 2017

Tilbake til hverdagen

Da er sommeren overstått og det er på tide å komme inn i rutiner igjen. Min ferie ble uvanlig sent i år på grunn av barnehagestart. Men nå er vesla på god vei til å bli trygg i barnehagen, og vi er begge tilbake i jobb for første gang på over halvannet år! Plutselig virkelig hverdag kan man si, det kom litt brått på, hehe. Mannen har startet i sin nye jobb hvor han trives, og jeg er back in business i min jobb også, fortsatt 80% stilling ut august, men derfra tilbake til 100%. Så fom september to fulle lønninger. Det må man si!

Barnehagestart er dyyyyrt... Jeg visste det jo, men allikevel ikke. Plutselig skal man jo ha dobbel sett av alt da omtrent, og jeg har vel hatt en ganske minimal garderobe til vesla, ikke mer enn vi trenger på en måte, som nå måtte fylles på da det både skal være skiftetøy i bhg selvsagt, og ikke minst, antrekkene som tidligere kunne vare i flere dager (!) kommer seg jo bare såvidt gjennom én dag i barnehagen. Jeg orker ikke vaske hver dag, så jeg måtte ha mer klær. Kjøper bare basic 3 for 2 hos Lindex, da passer alt sammen og det er lettvinte barnehageklær. Også skal det være fleecesett og ullsett og gudene vet... endel ting vi rett og slett ikke har hatt hittil da. Vintersko må snart til også ja. Plutselig gikk kostnadene rett i været. Men, kjøper litt for stort heller enn akkurat passe og går for merker av en viss kvalitet på yttertøy slik at det forhåpentligvis kan vare en stund, samtidig som det gir nødvendig komfort til uteleken.

Jeg har jo vært bekymret for tidsklemma, og den kommer utvilsomt... Hittil har jeg levert vesla i 7.30 tiden på morgenen, mannen henter henne rundt 15.30. Jeg var redd den lange dagen skulle bli alt for mye for henne, men allikevel virker hun til å trives såpass godt der at med en lang dupp midt på dagen så går det helt fint. Heldigvis! Da vi prøvde å hente henne tidlig ville hun jo ikke med hjem, haha, så det var jo greit. Og ellers handler det om å komme inn i rutiner. Lage matpakke kvelden før, legge frem klær kvelden før...det høres så enkelt ut, men når man er vant til å ha en litt sløvere hverdag hjemme så er det faktisk litt tiltak å gjennomføre det hele. Men vi jobber med saken.

Ferien i år ble relativt billig, vi hadde en uke i et sommerhus i Danmark sammen med mine foreldre, kostet noen tusenlapper med hus og ferge, men absolutt blant de rimeligere reisene. Resten av sommeren har vi vært hjemme av mange grunner. Hus og hage har liksom vært nok i år :) Allikevel har vi klart å bruke penger gitt. Den midlertidige bufferkontoen er nesten tom. Så den holdt liksom akkurat frem til vi har to lønninger igjen og kan gjenoppta sparingen. Nytt blir en vedlikeholdskonto for hus, der må det settes av endel hver måned. For å ta de litt større utgiftene etterhvert når det gjelder vedlikehold. Satser på 3500 kr pr mnd fremover inn på en slik konto.

Forhåpentligvis blir det litt mer liv i bloggen også nå etter sommeren :)

2 kommentarer:

  1. Hvorfor så mye penger til vedlikeholdskonto for hus? Er det spesielt mye som må repareres på akkurat deres hus?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei i utgangspunktet ikke, men per i dag har vi kr 0,- tiltenkt slike utgifter, så en litt frisk start på den sparingen kan være en god ide. Så kan vi nok redusere ned sparingen etterhvert antagelig. Må nok male huset neste år eller året etter, beise terrasser osv...

      Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.