mandag 29. april 2013

Billig strøm!

Da har jeg bestilt ny strømavtale hos Kraftinor!
Og den er nesten for god til å være sann, så spørsmålet er hvor lenge de beholder den.
Som jeg har skrevet om tidligere så har vi spotpris-avtale, da statistikken sier at det lønner seg over tid. Jeg har også skrevet om hvordan man selv lager seg jevn strømregning for å redusere farene for elektrosjokk (høhøhø).

Etter å ha vært fornøyd med avtalen vi har hatt gjennom boligbyggelaget vårt siden vi flyttet inn her vi bor for 16 måneder siden, så kom det for ikke lenge siden en epost som forteller at påslaget på spotprisavtalen skrus opp. Hittil har den vært på 9,- pr mnd, og således veldig billig i forhold til mange andre. Det betyr at vi i tillegg til å betale innkjøpspris for strømmen, kun har betalt 9 kroner ekstra hver måned. Nå skal påslaget opp i 37,50 pr mnd på avtalen vår!! Reaksjonsevnen er god her i huset, så jeg kastet meg over konkurransetilsynets nettsider, på jakt etter ny strømavtale.

Jammen har Kraftinor kommet med en ny avtale, kalt Lavpris Mobil, som nå topper konkurransetilsynets strømprisranking, i alle fall når det gjelder spotavtaler med etterskuddsbetaling (= betaling for faktisk forbruk) i min kommune. Påslag: kr 0,- Det vil si, strøm til den prisen strømselskapet betaler hos Nord Pool, markedsplassen for kraftomsetning i Norden, uten at vi betaler strømselskapet noe ekstra. Det følger selvsagt noen kriterier; Man må ha en smarttelefon og laste ned MinStrøm-appen for å kunne bestille avtalen, man må godta regning på epost og opprette avtalegiro, og man må betale etterskuddvis hver måned. Avtalen har ingen bindingstid. For oss er dette perfekt. Tilfeldigvis gjør vi jo allerede alt dette, og det er akkurat slik vi vil ha det. Enkelt og greit. Deilig at det nå lønner seg i kroner og øre!

Så, er det flere enn jeg som ser at strømselskapet i utgangspunktet ikke tjener noe på oss? Det er ikke spesielt bærekraftig! Hvordan kan det ha seg? Jeg gjetter at de tydeligvis tjener nok på alle de andre kundene, fastprisavtaler, variabel-avtaler og sløve kunder som godtar høyt påslag uten spørsmål. I alle fall nok til å kunne kjøre slike kampanjer nå og da. Så det blir nok ikke evigvarende, men jeg for min del håper avtalen varer så lenge som overhode mulig. For det skal litt til å få det billigere enn til innkjøpspris tror jeg.

Reklame for Kraftinor? Ja, på en måte, og det synes jeg de fortjener denne gangen. 0,- i påslag på spotprisavtalen er et flott tilbud. Takker og tar imot så lenge det varer.

Det er allikevel viktig å huske at det lønner seg å redusere strømforbruket, da blir regningene lavest mulig. Les strømsparetips her: Grønn hverdag - Strømsparing

Nå er det bare å vente på fulle magasiner og varmere tider - så også strømprisen blir lavere :)

11 kommentarer:

 1. Takk for tips! Ser at både Kraftinor og Gudbransdal energi har samme tilbud og delt førsteplass i min kommune, mens vår strømleverandør ligger på 9ende plass (spotpris)!

  SvarSlett
  Svar
  1. 9nde plass er jo også en plass ;)
   Vær obs på at Kvitfjellavtalen til Gubrandsdals Energi er en reklamefinansiert avtale, hvis jeg husker riktig. Så akkurat nå er Kraftinor det beste alternativet av de to synes jeg. Jeg er ingen tilhenger av å bli tilsendt reklame, plutselig blir man fristet til en høyfjellsweekend og vips var alle pengene man sparte på strømavtalen borte ;)

   Slett
 2. Den colde og ikke mindst tørre og lange vinter have gort vores vandHold mindre.Det kan fort blive en tredoublr af pricerne på relativt kort tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Får se om ikke snøsmeltingen og antagelig en ny våt vår og sommer hjelper på :)

   Slett
 3. Hei. Jeg har Kraftinor og fikk følgende mail fra dem i går:

  "Spotprisen har vært uvanlig lav det siste året. Vi klarer nå å gi deg en fastpris som ligger under nivået til spotprisen de siste 3 årene. I et historisk perspektiv er dette meget gunstig (se figur under). Bind strømprisen på tilsvarende nivå som dagens spotpris ved å benytte dette eksklusive tilbudet:

  38,70 øre/kWh + kr 36,25/Mnd

  En fastpris på 38,70 øre/kWh vil gi deg forutsigbarhet på et historisk lavt nivå de neste 3 årene.

  Velger du å gå for tilbudet, skal du frem til høsten 2016 garantert ikke betale mer enn den avtalte strømprisen. Du kan som følge av en slik avtale lene deg tilbake og slippe unna de ekstremprisene vi så vintrene 2010 og 2011.

  Tilbudet gjelder kun privatpersoner, og du må bestille innen 14. juni 2013 kl 24.00.
  Merk at du fortsatt vil få månedlig faktura på e-post."

  Hva tenker du om denne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest at det sikreste tegnet på at strømprisen blir lavere er at strømselskapene sender ut "supertilbud" på fastprisavtaler ;) Noe som selvsagt er nokså opplagt, de skal tjene penger, ikke drive veldedighet, så de ville aldri sende ut et tilbud de ikke trodde de ville tjene på. Og tjener de - da taper...vi... Nei, jeg holder meg til spotpris, som også viser seg å være billigst over tid (ikke overraskende ut i fra overnevnte argumentasjon), men synes det er positivt at de kommer med slike tilbud, lover godt for spotprisene.

   Men det skal være sagt, at over en tre års periode så kan det også hende at de tar feil av sine prognoser og at du blir den som tjener på det. Det er ikke umulig, det er bare usannsynlig. Det er vel får som har sikrere prognoser for utviklingen enn strømselskapene, men hvis du mener at dine prognoser er sikrere, og at det er du som vil tjene på dette in the end, så må du selvsagt gå for det. Jeg velger å tro at de vet mer enn meg og er ute etter å tjene på det.

   Og en siste kommentar: er økonomien din svak og en stor stømregning om vinteren vil føre deg ut i kredittkortgjeld, da kan det være fordeler med fastpris, selv om det oftest blir dyrere. Alternativt lager man sin egen fastpris og setter av like mye til strøm hver måned, sommer som vinter. Så går det opp i opp sånn ca. Men har man ikke den disiplinen og lever fra lønn til lønn kan fastprisavtaler være bra da det gir forutsigbarhet. Det er slik de som har lite får enda mindre, dessverre.

   Slett
 4. Hei. Mulig dette vil bli oppfattet som latskap men hvor står Kraftinor nå i forhold til de andre kraftselskapene på pris? Anbefaler du dette selskapet fremdeles?

  SvarSlett
 5. Hehe, det er litt latskap ja ;)
  Men - sist jeg sjekket hos konkurransetilsynet (noen uker siden) lå Kraftinor på topp sammen med Gudbrandsdals Energi. For mitt område i alle fall. Du bør sjekke selv for å få et helt riktig svar. Men jeg anbefaler det fortsatt og holder på mobil-avtalen min hos Kraftinor. Spotpris, etterskuddsbetalt og null påslag.

  SvarSlett
 6. Jeg er missfornøyd med Gudbrandsdals Energi. De har en lite vennlig innstilling til deg ETTER at avtalen er inngått, noe som gir utslag i dårlig fleksibilitet i enhver kunde dialog. Blant annet har jeg opplevd en litt ufin måte å trekke folk over på andre avtaler og et markedsledd som åpenbart tror at kunden blir for evig uansett. Litt rart da spotpris avtaler er uten bindingstid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner, takk for innspill! Det problemet har jeg ikke opplevd med Kraftinor, men nå har jeg ikke hatt mye med de å gjøre heller, sjekker bare at fakturaen stemmer hver måned,og det gjør den. Så da er det greit liksom. Kanskje en annen markedsføringsstrategi, høres ikke ut til at den er så god hos GE.

   Slett
 7. Strømpriser øker kraftig nå, finn den billigste strømleverandøren nå hos strømtest.no

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.