mandag 15. april 2013

Nytt bankoppsett - yA Bank, sparesmart og Høland og Setskog sparebank

Nå nærmer det seg veldig at jeg er ferdig med å bytte banker. Det begynner å bli en stund siden jeg startet opp prosessen, og det tar jo litt tid å få alt på plass.Før hadde jeg pengene mine hos tre ulike banker, les mer om det i En bank for hvert sitt bruk. Jeg har fortsatt pengene mine hos tre ulike, men oppsettet har endret seg noe i jakten på gode renter.

Nytt bankoppsett:

Dagligbank: yA Bank
Mitt nyeste bankforhold. Her har jeg lønn og regningskonto, og vi har felles brukskonto og regningskontoer og feriesparing i denne banken nå. På brukskonto er rente p.t 2,9% og på høyrentekontoen som fungerer som lønns og regningskontoer er renta 3,4%. Det står jo gjerne noen tusenlapper på disse kontoene til enhver tid i påvente av regningsbetaling, så det føles fint å få bittelitt avkastning på de samtidig, Jeg har fått VISA debetkort til brukskonto og et kredittkort som er kjekt å ha til visse typer kjøp. Kortbruken er helt gebyrfri, noe som var en forutsetning for valg av bank.

Sparepenger: sparesmart.no
Dette har ikke endret seg. Her står buffer, bryllupsreisekonto og lånekassekonto, til 3,55% rente p.t.

BSU: Høland og Setskog sparebank
Flyttet BSU pengene fra Dnbs 4,65% rente, til HS sparebanks 5,1% rente.
Tjener noen kroner ekstra på det: Tjen penger på å flytte BSU

Og alle tre tilhører Eika-gruppen (tidl Terra), så tydeligvis er de ganske gode på innskuddsrenter for tiden.

Jeg har allerede avsluttet kundeforholdet mitt med Skandiabanken. Det var litt trist, har brukt de så lenge og vært veldig fornøyd med alt unntatt innskuddsrentene. De var min første ordentlige bank jeg valgte selv. Men banklojalitet er dyrt, så på tide å gå videre. Dnb skal avsluttes så snart lønn har kommet inn på den nye kontoen. Alle avtalegiroer er flyttet (det kan jeg kanskje skrive litt om hvordan man gjør etterhvert), efakturaer følger meg over til ny bank, og alle kontoene der står nå i 0,00 kr. Så lenge alt er ok i slutten av måneden så gleder jeg meg til å dumpe dem. For mange gebyrer, for dårlige innskuddsrenter, og da vi fikk boliglånet over til SPK er det absolutt ingenting som taler til Dnbs fordel. Gleder meg til å si farvel.

1 kommentar:

  1. Kan du skrive litt om bankoverføringsprosessen? Jeg vil gjerne gjøre det selv, men det virker som et ork å kontakte alle parter.

    Hilsen trofast leser :)

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.