tirsdag 11. juli 2017

Klarna faktura

Aiai, hva skal man si...
Er det flere som har blitt gode på å handel på Klarna Faktura men dårlige på å huske å betale?? Eller er det bare meg?

Klarna har jo fine betalingsløsninger på netthandel, uten tvil. Blant annet ganske praktisk at man kan utsette forfallsdato på en faktura etter å ha sendt inn en retur. Kjempefint. Hvis man husker å betale den.

Nå hadde jeg ikke mindre enn fire fakturaer jeg rett og slett hadde glemt litt helt til purringene kom i posten. Det er 210 kroner i purregebyr det, 70 kr stk. Og dette er slik de tjener pengene sine.

Man skulle jo tro jeg hadde lært? Men dette er min store svakhet, og har alltid vært. Dette gjør det alt for lett å bruke penger som ikke er satt av noe sted. Hva er vitsen med å kvitte seg med kredittkortet og så holde på slik??! Her må det gjøres tiltak og det raskt. Og iom at det er alt for lett å bare trykke på knappene på nettet, så er det bare en utvei - jeg må sperre meg selv fra å kunne handle på faktura. Jeg må få noen andre til å stoppe meg.

Det fine er at det er systemer for slik.
Så en rask telefon til Klarna senere så er mitt personnummer blokkert.
Veldig flinke til å minne om at jeg kan oppheve blokkeringen når jeg måtte ønske, hehe. Mulig det var hans underligste telefonsamtale i dag. Men samme det. Herved en oppfordring dersom noen skulle ha samme utfordring. Det er fullt mulig å blokkere seg selv. Og man trenger ikke ha store økonomiske vansker for å gjøre det heller. Faktisk er det helt greit bare om man trenger å utelukke litt for lettvint netthandel. For man kan fortsatt betale med kort.

Til orientering dersom noen lurer så var det ingen spørsmål om hvorfor jeg ønsket dette eller noe. Ingen sjekk av god eller dårlig historikk osv. Bare en hyggelig fyr som gjerne hjalp meg med dette. Det tok kanskje to minutter. Bare i tilfelle noen skulle kvie seg for å ta en slik telefon.

Hvorfor skriver jeg dette? Fordi hvis JEG har fått problemer med dette så må det være mange der ute i samme (og verre...) situasjon! Og da er frivillig blokkering en helt grei vei å gå.

3 kommentarer:

 1. Jeg foretrekker å betale forbruksvarer med det samme, og tar aldri betalingsutsettelser selv når det er gratis. Rent psykologisk hater jeg å skylde penger. Det kjennes best når alle pengene på kontoen er mine og ikke på låns. Å betale ved kjøpstidspunktet koster litt i renter, men man unngår til gjengjeld forglemmelsene med påfølgende purregebyr som du nevner, så kommer slettes ikke dårlig ut med den politikken.

  Forresten, fire fakturaer og 70 kr i purregebyr per stykk... blir ikke det 280 kr tilsammen?

  SvarSlett
 2. Hæ? Hvorfor ikke bare velge betaling med debitkort? Enig med Sigvat

  SvarSlett
 3. Hei!

  Jeg følger jevnlig bloggen din, og vil komme met et lite tips vedr. Klarna-faktura (selv om du allerede har blokkert deg, he-he).

  Klarna har en egen APP! Dersom du har smart-telefon kan du laste ned denne gratis. Den gir deg påminnelse to dager før forfall på alle fakturaer du har utestående hos dem. Da logger jeg bare inn på mobilbanken og betaler med en gang.

  Siden jeg også er dårlig på å huske fakturaer jeg får på mail så har denne appen hjulpet meg mye. Jeg synes Klarna faktura er et fint alternativ hvis du finner et veldig godt tilbud på noe du trenger NÅ, og er redd for at det blir utsolgt før du får lønn etc.

  Ellers ønsker jeg deg en riktig fin dag!

  Mvh
  Charlotte

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.