onsdag 30. januar 2019

Økt boliglånsrente

Ja opp skal den. Dessverre.
Nå får vi boliglånsrente på 2,25% hvilket jeg syns er mye, så nå må vi på renteshopping. Og antagelig blir det bankbytte nå. En stund siden sist faktisk. Fordelen vår er at vi begge er medlem av Akademikerforeninger, og nå ser det ut til at det er veien å gå.

I praksis øker månedlig innbetaling med ca 200 kroner. Eller, 2400 kroner i året. Jeg liker at vi per nå har hatt boliglån i en bank som ikke krever annet kundeforhold slik at det har være greit å bare bruke Ya-bank som dagligbank. Men det er vel neppe verdt 2400 kroner i året, så nå er spørsmålet om ikke vi skal omstrukturere litt. Men aller først må jeg sjekke om dagens bank er interessert i å matche renta vi ellers går etter. Kan få nominell rente på 1,95%, akkurat som vi har hatt hittil en stund nå faktisk, så spørs om de vil gå såpass ned. Men skader ikke å spørre!

Husk å følge med på rentene! Boliglånet er ofte de største lånene vi har og der man sparer mest på å ha best mulig rente til enhver tid.

2 kommentarer:

  1. Kan tipse om at boligkreditt.no er villig til å forhandle rente ved å henvise til Akademikeravtalen med Danske Bank. Jeg fikk forhandlet til 2.01 effektiv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, fikk forhandlet en gang, men ikke ved neste renteheving. Så vi byttet til Danske bank for en stund.

      Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.