onsdag 3. juli 2019

Endelig gjeldsregister!

Har du sjekket deg selv i Gjeldsregisteret?
Det har jeg, og det er jo en fryd å ikke ha noe usikret gjeld.

Sjekk her: https://www.gjeldsregisteret.com/

Slik var ikke situasjonene for noen år siden, da ville ikke dette sett så pent ut.
Det var forbrukslån i flere banker, det var kredittkort alltid på max grense og ja, sånn generelt, helt håpløse tilstander. Det jeg husker best er stresset og den utrolig vonde følelsen i magen hver gang de regningene kom. Husker knapt hva pengene ble brukt til, men den følelsen husker jeg veldig godt. Det var ikke gøy.

Og mange har det sånn hver dag.
Over 300.000 nordmenn har betalingsanmerkninger. Det er 300.000 som kanskje har litt vondt i magen hver dag og som føler tyngden på skuldrene.

Hvordan kan gjeldsregister hjelpe?
Først og fremst er det hjelp til bankene som skal låne ut penger, og er pliktige å vurdere om du kan håndtere gjelden. Med mye annen usikret gjeld er det mer sannsynlig å få avslag på søknad om end mer usikret gjeld. Og det trengs en stopper når den ballen ruller. Som gjør at man blir tvunget til å se etter andre løsninger enn bare å ta opp mer lån.

Samtidig kan det være til egen hjelp også.
Det er lett å få oversikt over den usikrede gjelden, det i seg selv er en bøyg for mange fordi det kan være ganske tiltak å begynne å lage oversikten selv. Å få litt starthjelp er en fin ting. Det kan også fungere litt preventivt når man forstår at "noen" på en måte følger med. Og ikke minst når man ser at låneopptaket faktisk har konsekvenser mtp at du antagelig ikke får mer lån på et tidspunkt.

Det fine er at det finnes vei ut av uføret, og det er mye man faktisk kan gjøre selv.
Se min miniserie om veien ut av luksusfellen: Serie - Veien ut av luksusfellen
Nå er det masse starthjelp å få på punkt 1, nemlig å skaffe oversikt.

Og er situasjonen slik at uansett hvor mye du reduserer ned på utgifter så er du ikke i nærheten av å dekke kostnadene til gjelda, så søk hjelp og rådgivning hos NAV: Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning. Dette betyr ikke at du skal inn under, eller kan forvente å få innvilget, gjeldsordning, men det kan være god hjelp i å få nye øyne til å se muligheter.

Viktigst: Gå igang i dag! Hver dag det utsettes er enda en dag med skyhøye renter og økning av gjelden, og enda en dag med angst og vondt i magen. Ta tak - i dag! Det er så innmari verdt det, livet på andre siden er fantastisk! Men ingenting kommer gratis, det må jobbes for, og den eneste som kan gjøre jobben det er: DEG.

Ps. Gjeldsregister kunne kanskje hett kredittregister. For her vises bare usikret gjeld. Lån som studielån, billån og boliglån vises ikke her. Men, la meg si det sånn, står det noe oppført her skal det prioriteres foran nevnte sikrede lån uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.