torsdag 11. juli 2019

Staycation og stolpejakt

Dere, det er så fantastisk!
Tenk, vi har late feriedager og nyter livet, uten å reise av flekken egentlig :)
Nei nå må vi slå et slag for hjemmeferien her, den er så undervurdert!

Særlig, siden vi har små barn på 1 og 3 år... De elsker det! En hel ferieuke er slått fint ihjel med lek på nærliggende lekeplasser og på baksiden av huset og i hagen. De elsker å ha tid til at vi bare åpner dørene til hagen etter frokost og tar med oss kaffen ut, så leker de med stæsjet vi jo allerede har. Nå ser jo terrassen ut som en barnehage, med sklie, matter, sykler, lekehus, baller, ja det meste for å holde små kropper i gang. En ny trapes/turnringer til største var knall, den erstattet babyhusken som minste uansett ikke ville bruke etter at hun begynte å gå. Største som er snart 3,5 år bruker timer der hver dag tror jeg. Kostet meg 280 kroner. Hun snurrer og svinger og trener, storkoser seg med nye utfordringer. Nå kom varmen, frem plaskebasseng fra europris, en hageslange, noen bøtter varmt vann, så badet de helt fra morgenen av i dag. Nydelig :)

Og ellers kommer vi oss litt ut på tur i nærområdet ved å gå på stolpejakt. Det anbefales jo på det varmeste! En enkel app gir kart over alle stolper i vår kommune (man kan velge hvilken kommune man vil, blant de som er med på dette), så er det bare å pakke sekk og unger og svigermor og komme oss ut. Vi pakker alltid noe godt i sekken til vi finner stolpen, selv om det kanskje er rett etter frokost. Og største har lært å scanne stolpene med mobilen. Stor stas selvsagt. Fordelen er at det tar oss nye steder vi aldri har vært før, særlig siden vi bare har bodd her i 3 år nå snart. Også blir man litt hekta på å finne disse stolpene da, hehe. Det er jo slik at stolpene gjerne er plassert et fint sted, et utsiktspunkt, noe severdig etc. Appen gir masse info om stedet. Noe for både liten og stor. Sjekk det ut, så kan det bli mange fine turer i nærområdet!

Snart bare to uker igjen av ferien, jeg fryktet abstinenser, men nei. Jeg har ingen. Og ungene stortrives. Det er sant som sies, det eneste de vil ha er tid sammen. Og det er ganske lett å få til hjemme syns jeg :) Jeg skal gi størstejenta en spennende opplevelse i starten av neste uke! Snakker vi lekeland eller kaptein sabeltann? Neida, hun skal få æren av å være med meg til dyrlegen å se de helsesjekke de to kaninene våres. Hun kommer til å synes det er kjempespennende!

Og ellers er jeg flink til å la ting flyte litt mer i ferien. Slappere rutiner, selv om vi er hjemme. Det må føles litt som ferie også. Viktig å ha i bakhodet om man skal ha hjemmeferie. Ikke bare tusen prosjekter. Jeg har ett. Et stk barnerom skal fullføres. Har malt vegger og tak før ferien, så gjensto listemaling og vinduskarmer. Nå gjenstår bare vinduet, så er det bare å innrede og ha høytidelig åpning :) Men det går smått, jeg har også ferie. Tar et strøk nå og da når det passer. Ingen andre prosjekter utenom litt kjapp-strikk på pinnene. Viktig å faktisk ha litt ferie også :)

Hurra for staycation altså! Det funker, sånn skikkelig!
Også så billig!


Har da basseng på hjemmeferie også :)

Stor stats da vi fant denne på stolpejakten vår!


2 kommentarer:

  1. Staycation er undervurdert! Herlig også når man har mindre barn som dere har. Husker vi gjorde mye av det samme selv med barn på den alderen. Nå skal vi på biltur til Sverige. Koster litt mer, men er ikke så superdyrt.

    Ha en flott sommer :)

    SvarSlett
  2. Stilig! Skal dra i gang stolpejakt med kidsa her også når de blir litt eldre :) Virker fint med hjemmeferier som slår bra an blant de minste også bare man er kreativ!

    God sommer!

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.