onsdag 20. november 2019

Økte utgifter

Nå går utgiftene våre litt opp her dessverre.
Mannen har pga kommunesammenslåing også blitt pendler.
Den er kjip altså.
I stedet for 8 min å gå til jobb må han nå enten kjøre eller ta tog i 20 minutter. Og begge deler koster MYE mer enn kr 0,-. Nå er jo dette forventet, men allikevel surt. Månedskort på toget er nesten 1000 kroner, og å kjøre er dyrere. Så vi får prøve oss fram her. Veldig kjekt å ha bilen så noen kan komme seg relativt raskt hjem hvis barna blir syke i bhg midt på dagen. Vy sørger ellers for buss-for-tog som bruker en evighet utenom rushtiden da det går tog, og bae en avgang i timen. Da er det fryktelig langt hjem når de ringer og sier at noen er syke.  Men allikevel så får vi se om han får til å trives med kjøringen eller om vi rett og slett legger av et taxi-fond, så får han ta taxi hjem hvis noen blir syke. Det er tross alt ikke så ofte, men typ 1 gang pr mnd er det sikkert nå.

Rart hva man skal måtte tenke på i småbarnsfasen.
Men, tross økte utgifter etc så er det fortsatt garantert billigst å bo her ute litt usentralt og ha relativt lavt boliglån enn å skulle låne flere millioner til for å bo nærmere jobben. Så totalen er fortsatt sånn at pendlingen på sett og vis lønner seg. Men, nå øker utgiftsposten ja.

I tillegg går renta på boliglånet opp, fra 27.11 har vi 2,691% effektiv rente. Og uansett hvor mye jeg leter gjennom finansportalen.no/boliglån og andre bankers hjemmesider så finner jeg ikke bedre rente (vel, var vel noen som hadde 2,68% eff. Men det er så liten forskjell at det ikke er verdt å flytte fra Akademikeravtalen) når vi ikke kvalifiserer som Ung eller Førstehjemslån. Så, jaja. Mer rentekostnader. Heller ikke uventet da, det må gå den veien. Men allikevel likte jeg den bedre den gangen vi var under 2-tallet på renta, hehe.

Men mannen har også vært på jobbintervju i dag på en lederstilling, så det er veldig spennende! Er vi heldige øker inntektene også! Vi får se hva det blir til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.