torsdag 9. september 2021

Vi bytter bank!

Ok, dette er ikke sponset, first of all.
Men, allikevel for å påminne alle om å følge med på boliglånsrenter og bankkostnader, så føler jeg for å nevne at vi igjen gjør et bankbytte. Det er en stund siden sist. Akademiker avtalen hos Danke Bank har vært best for akkurat oss lenge nå. Men endelig er lånet nede i nesten bare 40% av verdi på boligen, og Bulder bank kan da tilby oss hakket lavere rente enn Danske bank. Med nominell rente på 1,28% og effektiv på 1,29% så er det så lavt som vi kommer i dag. Men fordelen, hvilket jeg alltid elsker, er muligheten til å skille mellom dagligbank og boliglånsbank. Ikke noe krav til å bruke Bulder bank for øyeblikket iaf, utover å ha lån hos dem. Nå er banken også interessant grunnet at det er en app-bank i praksis. Men vi har dagligbanken satt opp hos OBOS. Med den fordelen at for 200 kr hver i året (medlemskap) kan vi ha så mange bankkort vi trenger helt gratis. Og det er billigere enn Danske bank og Bulder bank, som skal ha det normale årsgebyret til Visa/Mastercard på 275,- kr. Muligheten til flere kort er ogå en fordel for oss som lever etter "konvoluttmetoden", bare på konto i stedet. Dermed hopper vi ikke over til Bulder som dagligbank akkurat nå i alle fall. Ting kan endre seg, det gjør det alltid.

Så, nå har lånet flyttet seg og bare lønna følger etter avslutter jeg forholdet med Danske Bank for denne gang. Man blir jo alltid litt slik "hva om jeg angrer? Vil de ha meg tilbake?!" - men jeg tar sjansen på at de er profesjonelle og at vi kan bli kunde igjen dersom rentesituasjonen tilsier det. 

Føles alltid forfriskende å bytte bank. Man blir litt hekta? Litt bank-rastløs? Kanskje...

Det var ikke akkurat den enorme forskjellen i rente heller, vi hadde 1,33 % effektiv rente og får nå 1,29%. Så må man trekke fra de 275 kr i året jeg ikke må betale for bankkort hos Danske bank. Og så har Sparebanken Vest (hvilket Bulder Bank er en del av) også en ordning med utbytte som betales ut ved overskudd. Hvilket også de siste årene har gitt noen kroner inn for de som har lån der. Så regner man med dette (ingen garanti for utbytte vel og merke...) så blir den effektive renta enda lavere. Men mest egentlig det å kunne gå tilbake til en bank for kun boliglånet som føltes som frihet. Og noen få kroner i vårt favør selvsagt. Alle monner drar. Og helt ærlig. Bare å slippe å betale 45 kroner i irriterende månedsgebyr er en befrielse. Når man er allergisk mot gebyrer. Det var verdt det for lavest rente, men når noen har enda lavere rente...får man gebyret i halsen hver mnd rett og slett. 

Så det var dagens herfra. Penger i cyberspace og litt endringer på kontofronten.
Men så deilig å ha så lav lånegrad, og bare 13 år igjen å betale på huset. Nydelig.

1 kommentar:

  1. Takk for godt tips! Vi byttet nettopp fra KLP til Bulder, gikk fra 1,58 til 1,29 i rente :D

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.