onsdag 14. mai 2014

Uoverkommelig oppgave?

Okay, det er litt kjedelig nå...
Kjedelig at tickeren står på 0,-!

Ok, det er egentlig ganske skremmende at vi er midt i mai og så skal vi liksom spare 240.000 kr ut året? Det er et snitt på ca 34.000 kr i måneden! Og så mye har jo ikke vi. Så det er opplagt at det kommer endel store jafs om ikke så lenge. Vi får tilbake endel skattepenger, hver krone av de settes til boligsparing. I tillegg får vi jo feriepenger, altså en "lønning" som er endel større enn vanlig. Overskuddet i forhold til normalen skal det spares en god del av. Vi har ingen store ferieplaner, og blir muligens hjemme. Siden vi brukte nesten 3 uker ferie i forbindelse med bryllupet i vinter, så er det bare to uker ferie igjen uansett. Høres unektelig deilig ut med hjemmeferie i år! Kanskje noen småturer hit og dit innenlands, litt camping, fjelltur eller liknende. Om været er med oss. Så jeg tror vi passer på å legge av litt av feriepenger også til sparingen. Og deretter skal snittet vi må spare per måned være nede i noe som akkurat lar seg gjøre.

Regnearket mitt sier fortsatt at det skal gå an å komme i mål med dette, selv om det føles veldig rart nå. Det føles som å komme alt for sent i gang med en stor oppgave som må skrives innen deadline! Ubehagelig. Men så blir det godt når vi kommer igang så smått i slutten av måneden.

De sentrale lønnsforhandlingene pågår også, spennende hva som kommer ut av de. Siden vi egentlig må kutte i pensjonssparingen for å nå målet om å kunne betale ut boligen i januar 2016, så kunne det allikevel vært greit med en liten lønnsøkning (eller en stor, haha!) slik at vi kan sette litt til videre pensjonssparing i fond. Selv noen hunderlapper i måneden vil jo være mye bedre enn ingenting. Hittil i år har vi satt av nesten 3000 kr i måneden, noe som har medført at vi nå ha ca 30.000 i fond. Planen er selvsagt å øke pensjonssparingen betydelig en stund etter januar 2016. For å ta igjen det tapte ved at vi nå reduserer den en periode. Forhåpentligvis bør vi med den egenkapitalen vi da har spart opp også kunne holde oss innenfor 60% lånegrad på evt ny bolig senere, noe som gjør at vi kan investere mer penger i aksjemarkedet resten av livet. Ideelt sett ser jeg for meg en fin fordeling mellom bolig og andre investeringer.

Men, det er bare å fortsette, la dagene rusle og gå mot neste lønn. Vi skeier ut med en fin 17.mai lunsj på lørdag, men ellers sitter pengene trygt nå. For å ha noe å gjøre laget jeg her en dag et lite stablediagram som viser fordeling av sparepenger. Burde egentlig ikke kjøpe ny bil, hehe. Blir moro å få inn boligsparingen i om ikke så lenge.

Ønsker alle en god og rimelig 17.mai feiring på lørdag!

2 kommentarer:

  1. Blir veldig spennende fremover for dere ihvertfall og ønsker dere lykke til! :-) Hvordan ser budsjettet ut, er det kjøpe-stopp for alt fremover? Ingen nye klær etc?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva kalte du det? Klær? Hehe. Husker ikke sist jeg kjøpte et plagg. Må ha vært bikiniene før bryllupsreisen i februar... Kjøpestopp har visst blitt endel av livet, kjøper ting ved behov. Og etter jeg startet med det så bruker jeg fortsatt av alt det jeg har i skapet. Men jeg har jo litt "lommepenger" hver måned som jeg må velge hva jeg bruker til, men sosiale ting blir gjerne prioritert fremfor nye klær ;) Vi har snakket om å skjære ned på lommepengene hvis det ellers blir umulig å nå målet. Vi har ingen post for klær i budsjettet, ei heller for sosiale ting. Eneste luksusen er at vi setter av til reiser. Men det kuttes neste år senest. Blir ingen reiser i 2015 om vi skal klare målet om å ha oppspart tilsvarende boliglånet neste år.

      Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.