torsdag 29. mai 2014

En treg start bedre enn ingen start

Da er det slutten av mai plutselig!
En herlig fridag og en pause fra sola her :)
Bruker det meste av krefter på jobb for tiden, og å få trent litt innimellom. Det er liksom året for å legge inn den ekstra innsatsen på jobb, da det i oktober igjen er tid for lokale lønnsforhandlinger. Det er klart at å vise til god innsats og at resulater er levert i tide er en positiv ting da det skal knives om potten. Som tillitsvalgt i min fagforening ser jeg jo det, at økt lønn heldigvis ser ut til å tilfalle de som yter ekstra, heller enn de som gjør en slett innsats. Det er ikke tiden for å ligge på latsiden for å si det sånn!

Her er juni nå planlagt og penger fordelt til de ulike postene.
Resultatet ble 26700 kroner satt av til boligsparingen, som nå er oppe i 41700. Det er jo en start! Om enn en litt treg start. Men, skilpadden slår jo faktisk haren ;) Så det er vel det å fortsette med dette hver måned ut året som tar oss i havn, samt et par ekstra store innskudd i løpet av året.

Skattepengene nærmer seg, vi skal spare alle. Oppfordrer alle til å bruke i alle fall deler av eventuell tilbakebetalt skatt til sapring. Husk at det egentlig er penger du allerede skulle hatt, og kanskje allerede spart. Og har man dyr kredittkortgjeld eller forbrukslån er det fortsatt det første som bør betales om det kommer inn noe ekstra, slik som skattepenger og feriepenger. Ellers er det lust å justere skattekortet for å betale omtrent rett beløp i løpet av året, for å kunne spare pengene selv, heller enn å låne de til staten. For 2014 har vi justert vår skattebetaling.

Mannen har deltatt i en facebook-konkurranse, og vi venter nå spent på posten! Eda Supermarked over grensa har nemlig lovet å sende oss en gullmynt verdt 1000 kroner å handle for! Så nå venter vi bare på den før det blir en skikkelig harrytur! 1000 kroner gratis mat er jo...helt...fantastisk! Og forhåpentligvis kan det bli med litt øl også ;)

Pc-batteriet mitt tok kvelden under tordenværet her en dag...Så nå er laptopen virkelig stasjonær! Men det får gå greit inntil videre. Den er 4 år nå, og det er vel bare å innse at det snart er behov for å skifte den ut. Overopphetet som den stadig vekk blir, tross kjøleplate. Hjalp litt å ta ut batteriet da ;) Får se om feriepengene kanskje kan brukes til innkjøp av ny laptop. For mannen har ødelagt ryggen, så alle ferieplaner utgår egentlig. Det blir nok skikkelig hjemmeferie! På en måte helt greit, hehe. Men fytte som jeg har lyst på en ny laptop. Gaminglaptop som faktisk tåler litt spilling hadde vært noe...! *drømme*

Gleder meg til neste kvartalsoppdatering, for selv om jeg synes det går tregt dag for dag, så ser det ut til å gjør store utslag over tid! Men den kommer først i slutten av juni. Bare å glede seg :)

God langhelg til alle som skal ha det! Bare å nyte finværet mens vi har det! Selv jeg innvilger meg litt fri i morgen, hvilken luksus!

8 kommentarer:

 1. Fine planer, absolutt! Hva er det for spill du vil spille? Det er ikke sikkert at du trenger en kjempedyr "gaminglaptop" for å drive spill. Kommer an på hvilke det er. Jeg har peiling på dette feltet så bare spør hvis du lurer på noe. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke noe fancy, men trenger en som ikke overheter og som har greit med kjøling :)
   Gå i the Sims 3 med ørten tilleggspakker og nedlastet innhold.

   Slett
 2. Hva med å bygge en stasjonær gaming - pc? Billigere og bedre enn laptoper, og morsomt å bygge. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hender jeg reiser til ei venninne for å spille, tungvint å ta med den stasjonære ;)
   Dessuten liker jeg laptop best da den kan gjemmes vekk ved behov.

   Slett
 3. Hei! Du har en kjempebra blogg, og du er en stor inspirasjon for meg til å ta tak i egen økonomi. Den har nok aldri vært dårlig, jeg har fått veldig mye ut av pengene mine, men har nok litt for ofte kjent på følelsen av "hæ? har jeg ikke mer? det skulle jo vare hele måneden!". Uansett, så driver jeg med mitt eget budsjett nå, og har mye bedre oversikt. Men jeg lurer litt på hvordan du gjør et par ting:

  1. Dersom du setter av f.eks. 400 kr hver måned til lege/medisinutgifter., så vil jo dette være et gjennomsnitt av det forbruket man har generelt. Hvordan sørger du på en måte at de 400 kr som er satt av til legebesøk hver måned brukes når du skal til tannlegen én gang og betale 1000 kr? Har de stått på sparekonto imens? Det samme med for eksempel underholdning som koster penger. Man bruker jo ikke det samme hver måned? Og dersom du har satt av et beløp til en post en bestemt måned, ender du opp med å bruke akkurat det i virkeligheten? :)
  2. Jeg betaler en del eFaktura i nettbanken min. Jeg har jo veldig lyst til å ha en egen regningskonto, og helst at alle eFakturaer skal trekkes direkte fra den. Men for noen ting, som for eksempel Spotify, må jeg ha et visakort tilhørende for å kunne bli trukket hver måned. Har du et visakort tilhørende regningskontoen din? Jeg vil helst ikke trekke alle regningene direkte fra lønnskonto/brukskonto, men det er foreløbig bare den som har et tilhørende kort.

  På forhånd, tusen takk for hjelpen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for kompliment ang bloggen :) Så hyggelig å være til inspirasjon! Er jo gjerne det jeg ønsker å være!
   Svarer deg gjerne på spsm dine:
   1. Ja, penger til spesifikke ting står på egen sparekonto og samler seg opp. Så brukes det litt ved behov. Forhåpentligvis samler det seg nok opp til å da betale større summer når det trengs.Har en egen helse/tannlege-konto i nettbanken der de pengene står. Overføres enkelt via en app ved behov. Bruker yabank som har god rente på kontoen de står på, så taper ingenting ifht å ha de på en annen "sparekonto".
   2. Skjønner hva du mener! Regningskonto der alt trekkes er kjempelurt. Men ang månedlige belastninger så kan det da enten trekkes fra et vanlig bankkort tilknyttet en konto, eks matkonto, eller det kan belastes et kredittkort som det kommer regning på. Til dette formålet er kredittkort ganske praktisk, men anbefales ikke dersom man kan ende med å bruke kreditten og ikke betale regningen! Men jeg har et kredittkort som brukes svært sjeldent, det ligger i en skuff og støver ned. Men jeg har to slike månedlige betalinger tilknyttet kortet (spotify og nettlagring av bilder), så det kommer en regning på ca 160 kr til meg hver måned, om ikke jeg setter inn pengene på forhånd. Jeg synes det er en grei løsning, men tidl hadde jeg trekket på mitt vanlige visa-kort. Ikke noe galt i det heller, annet enn at det sjelden er mye penger der å trekke beløpene fra ;)

   Håper det besvarte spørsmålene, det er i alle fall slik det gjøres her for tiden.

   Slett
 4. Hvis du vil spare penger i stedet for å kjøpe ny laptop så kan du prøve følgende: Skru opp laptopen fra undersiden og blås den ren for støv. Rengjør vifter og kjøleribber med q-tips. Skru av kjøleribbe og vifte på prosessoren. Rengjør med aceton el.l. Ha på ny kjølepasta. Da blir den antagelig god som ny (ikke overopphetingsproblemer). Hvis den oppleves som treg så kan du bytte ut harddisken med en SSD-disk. Da vil maskinen oppleves lynrask.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hatt den hos min pc-mekke-brorfor nettopp rengjøring. Men denne modellen har dessverre en enorm feil, nemlig at man ikke kommer til vifta for rengjøring uten å plukke fra hverandre omtrent alt. Googlesøk bekrefter at mange eiere har samme problem. Har vært i kontakt med selger ang dette, forsatt innenfor reklamasjonfrist. Fikk beskjed om at jeg må sende den inn for rengjøring... det teller som en reklamasjon. Har ikke orket å styre med det enda. Vet jeg burde, det er bare så teit at jeg selv må sende inn el. levere til verksted, være uten laptop i mellomtiden osv. Føles som et ork, selv for meg, som er fullt klar over at jeg burde stå på rettighetene mine og krangle med de om ny pc osv. I stedet har jeg vel innsett at det var et bomkjøp og reddet situasjonen midlertidig med en kjøleplate. Nå er den 4 år gammel og jeg føler det nærmer seg behov for utskifing uansett. Vil ha mer minne også, mine 4 GB begynner å bli snaut tror jeg. Må vel i såfall kjøpe meg nytt batteri også, ikke superpraktisk å måtte ha i strømmen hele tiden på en bærbar ;)

   Men takk for tips, kan alltids få rengjort den litt igjen da i hvertfall. Hjelper bare ikke på lysten på ny med bedre innmat ;) Men jeg vet godt at det er et ønske og ikke et behov.

   Slett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.