fredag 16. mai 2014

Vårt budsjett i 2014

Det er kanskje på tide å dele noen detaljer også, om hvordan det berømte budsjettet vårt egentlig ser ut en vanlig måned nå som vi skal spare til å nedbetale bolig.


Budsjettet slik det vil se ut for Juni 2014.Mulig regnearket mitt er noe komplisert, unødvendig komplisert. Men det har vært i bruk så lenge at det
fungere bra i mitt hode, og det er det viktigste forsåvidt. Ikke så lett å presentere det fornuftig kanskje, la derfor til endel kommentarer.

Budsjettet er jo ganske strippet, men fortsatt er det betydelige muligheter for innsparing ved behov. Men da snakker vi ved faktisk behov, for det må gå an å bruke litt på koslige ting så lenge den langsiktige sparingen uansett blir høy. Men, står målet i fare for å ikke oppnås så må det kuttes ytterligere.

Inntekten varierer noe ettersom mannen jobber overtid innimellom, samt at det hender det kommer inn litt ekstra inntekter også. Utgiftene varierer lite heldigvis. Sikkert fordi vi setter av til bil, tannlege, helse osv, slik at det sjelden kommer "overraskelser" vi ikke har tatt høyde for.

Summa summarum blir det rundt 22-23.000 til overs til boligsparingen hver måned. I 2015 regner vi med å kutte ut feriesparingen og ta et helt reisefritt år med full fokus på å spare opp penger. Mulig vi skjærer litt ned på lommepengene også. 2000 kr til hver pr mnd er unødvendig hvis vi står i fare for å ikke nå målet vårt.

Endel vil sikkert reagere på gaveposten, som over året faktisk kommer opp i 24000 kroner. Halvparten av dette sender vi til familien i utlandet, og det ønsker vi ikke å redusere på hvis ikke det er totalt krise. For å være ærlig så trenger de faktisk pengene mer enn oss. Man får litt perspektiv på hvor godt vi har det her kan man si. Samtidig rekker det "lille" vi sender langt der, det utgjør mye mer enn man skulle tro. Så det opprettholdes. Den andre halvparten har vi da tiltenkt å bruke på familie og venner her. Men det er mer nærliggende å redusere på den delen. Men med bryllupsgaver, jubileer osv så blir det fort litt i gaver per år. Kan kuttes ved behov selvsagt. Men så lenge økonomien ser ut som den gjør nå blir det vel over grensen til gjerrig å ikke legge litt i gaver til de vi bryr oss om. Men jeg er ikke opptatt av prisen på ting i utgangspunktet, så dette er en maks-grense, men det er godt mulig vi bruker mindre. Resultatet får vi vel når julegavene er innkjøpt i slutten av året.

Sånn, det var en titt inn i hvordan vi prioriterer for øyeblikket. Som det fremgår av noen grå felter under "langsiktig sparing" kan prioriteringene endre seg også, men vi holder fast på målet vårt nå. De grå feltene blir plutselig veldig aktive igjen etter 2015.

1 kommentar:

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.