torsdag 13. august 2015

Tid er penger

freeimages.com
På forrige innlegg om å reparere saker og ting fremfor å kjøpe nytt fikk jeg en kommentar om å være
litt forsiktig med hvor mye tid man bruker på å reparere ting fordi tid er penger, som det jo så fint heter. Det er litt interessant egentlig.

For ja, tid er penger. Tid er noe vi kan bruke for å skape inntekter eller redusere utgifter, så tid er så absolutt penger. Men, jeg tror kommentaren var ment mer i retning av at det er bedre å bruke tiden på noe annet enn å reparere ting. Og da er jo spørsmålet hva man bruker tiden på. For tid er kun penger om den brukes til å skape inntekt eller redusere utgift. Å sitte i sofaen å se på tv i stedet for å fikse en ødelagt kjole fordi tid er penger, det blir feil. All den tid vi hver dag kaster bort på f.eks tv-titting eller andre helt tankeløse aktiviteter faller ikke inn under begrepet "tid er penger". Men, da kan man enkelt gjøre om denne unyttige tidsbruken til noe nyttig nettopp ved f.eks å reparere og fikse på ting øke tingenes levetid.

Hvordan få tid til å bli penger:


  • Jobb. Hvis du har en jobb hvor du kan jobbe betalt overtid er det selvsagt en god mulighet for å virkelig gjøre tid om til penger. Hvis ikke du har en slik jobb kan du vurdere en ekstrajobb på kveldstid. Da kan det fort lønne seg å være på jobb fremfor å fikse på ting hjemme, det stemmer nok. 
  • Bruk tiden til å øke kunnskap som kan øke inntekt. F.eks ved å lære om investeringer og økonomi, finne tips for å redusere utgifter, eller å videreutdanne deg innen ditt fagfelt for å øke inntekten i fremtiden. Da kan tid bli til penger.
  • Bruk tiden til å skape passive inntekter. Legg ned tid til å oppdatere fondsporteføljen, starte en blogg eller en nettbutikk, eller andre måter å skaffe passive inntekter på. Leier du ut bolig, bruk tid på aktuelle kandidater for å få best mulig leietakere (som faktisk betaler for seg).
  • Bruk tiden til å redusere utgifter. Gå gjennom budsjett og se hva mer som kan kuttes ut, jakt på strømtyver, avmeld reklamenyhetsbrev i mailen din, reparer og vedlikehold ting for å øke levetid, eller andre fiffige ting som tilslutt gjør at du bruker mindre penger.
  • Bruk tid på trening for å holde hode og kropp i god stand. Langvarige sykdomsperioder koster, både i form av redusert inntekt (etter et år) og redusert tid i arbeidslivet med tanke på videre karriere. Ideelt sett utdanner du deg til treningsinstruktør i noe du trives med. Da kan du trene gratis, gjøre noe du synes er gøy og tjene ekstra penger samtidig. Bedre kinderegg får man ikke.

1 kommentar:

  1. Jeg er veldig enig i tankemåten din her. Det å blindt tenke at tid er penger i absolutt alle tilfeller og bruke det som grunn til å ikke reparere ting, holder ikke helt mål. Det stemmer bare hvis, som du sier, tiden heller hadde blitt brukt på noe som faktisk skaper inntekt.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.