torsdag 31. mars 2016

Status mars/april

Da er enda en måned gått og det er på tide med en ny statusoppdatering!
Forrige måned mente jeg å mangle endel penger og antok at det dreide seg om litt rot med hva som regnes med når osv, hvilket nok stemte :) For nå blir det masse sparing!

I tillegg fikk mannen utbetalt feriepenger denne måneden, de settes direkte på midlertidig bufferkonto. Dermed ble inntekten høy denne mnd, men så blir den uvanlig lav i juni da. 116.000 kroner utbetalt denne måneden, hvorav ca 58.000 er feriepenger. Ca 25.000 av de må brukes til å erstatte en normal lønn for mannen i juni, mens resten da er disponibelt.
Etter da å ha satt av til alle aprils utgifter ihht til budsjett, så gikk de 58.000 i feriepenger til midlertidig buffer, og i tillegg 26.000 kroner fra lønningene. Bare for moro skyld gikk 2000 også til fondssparingen, selv om jeg egentlig har sagt at det ikke blir noe av før vi har sikret oss sparepenger til ulønnet permisjon, overtagelse av hus osv. Siden feriepengene kom inn så fungerer jo de som litt buffer fremover faktisk. Dermed ok med litt til aksjefondene også.

Legger vi sammen 28.000 spart denne mnd med nesten 10.000 forrige måned så ble det nesten 40.000 til sammen. Hvilket er omtrent der det skal ligge. Så da har jeg "funnet" igjen pengene jeg lurte på hvor var sist. Det skyldtes rett og slett beregningene og hva som da var trukket fra konto og ikke. Enda godt ;)


Spareraten gikk i været på grunn av feriepengeutbetaling som settes rett på sparekonto. Vel og merke om vi vi inkluderer sparing til midlertidig buffer. Utenom ble den på hele 2%, men det er 2% mer enn forrige måned, hehe, Mange bekker små osv!

I april skal det komme inn barnetrygd, og vesla får da sin første fondssparing, vel og merke i vårt navn. Det skal jeg skrive et eget innlegg om tankene bak!

Og ellers holder vi på med å øke utgiftene våres, ved å forsikre oss bedre. Vi er begge forsikret gjennom jobb, men det er et stort hull i dekningen da ingen av oss har uføreforsikring som følge av sykdom eller skade som ikke er yrkesrelatert. Nå som vi har fått en til å forsørge er det viktig å få alle forsikringer på plass. Dessverre koster uføreforsikringene endel også, men samtidig kan det være veldig lurt å sikre inntekten best mulig. Det er jo den vi bruker til å bygge formue! Så den kostnaden må vi nesten ta. I tillegg skal vesla få en barneforsikring, hvilket ikke er en "må ha"-forsikring, men en "bør-ha". Mer om dette kommer. Uansett holder vi nå på å få samlet alle forsikringer i en pakke, får i ulike tilbud osv. Dette vil helt klart øke forsikringskostnadene, men like greit å bare få de inn i budsjettet en gang for alle. Viktigere å prioritere enn f.eks tv eller ferier - helt utvilsomt.

Og nå sitter jeg samtidig på finn.no på jakt etter en ny pakke med barnekær, da vesla straks har vokst seg ut av de jeg skaffet før hun ble født. På tide å skaffe større størrelser, og bruktpakkene med klær er helt geniale!

Må legge til at som man ser av formuegrafen på høyre siden, så stiger ikke formuen spesielt mye for tiden. Dette fordi vi nå prioriterer oppsparing av buffer pga plan om ulønnet permisjon, samt overtagelse av hus. Dette er jo da penger som vil bli brukt en dag, og blir det overskudd går det til formueøking når vi har kontroll på situasjonen etterhvert. Føles så rart å ikke fokusere på å bygge formue akkurat nå, men sikkerhet først, og så bygger vi jo videre om ikke lenge! Det blir et år med relativt lite formuebygging (med unntak av at vi jo sitter på to boliger som trolig øker i verdi...), men i det store bilde er ikke ett år så mye heller. Viktigere at økonomien er trygg og stabil slik at de kommende årene da kan brukes til å aktivt øke formue igjen!

Viser ellers til Status og grafer, for andre oppdaterte tall!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.