mandag 20. november 2017

Black week??

Hva i all verden?
Nå kjøres det igang black week? Holder det ikke med black friday?
Jeg syns dette er skikkelig dustete. En hel uke med reklame-bombardement, utrolig slitsomt.

Men siden vi nå er der at det snart er black friday... trenger vi noe av typ dyrere ting i år...?
Kanskje.

Vi må vel ha en til isofix-base til babystol i bilen en eller annen gang før våren. Så det skal jeg sjekke om kommer på tilbud nå. Den riktige som passer til stolen vi har fra før. Ellers også noen babyting på ønskelista som kan sjekkes pris på nå. Men heldigvis, av mange grunner, her kommer en liten søster, som kommer bare en mnd senere på året enn storesøster, så vi har bokstavelig talt nesten alt vi trenger for familieutvidelse. Som sagt, noen ønsker har jeg, om en ny bæresele og kanskje en slyngevugge. Sistnevnte er dyrt, men tviler på black friday tilbud også, men kan da alltids sjekke. Mer tro på bruktkjøp der i såfall.

Også lurer vi på å oppdatere til ny fitbits som typ julegave til oss selv, og sist kjøpte vi da på black friday, så får sjekke om det blir noen bra tilbud på dette også i år.

Nå har jeg ligger dau-sjuk (føltes iaf sånn... bare halsbetennelse og kraftig (!!) forkjølelse) en hel uke hjemme og det eneste fornuftige som kom ut av den uka var at vi i går fikk bestilt julekort, da med 55% rabatt siden det fortsatt er i god tid før jul. Ser ut til at mange tilbyr rabatt ved tidlige bestillinger, kanskje for å redusere trykket litt rett før jul? Uansett virker det smart å bestille dette tidlig.

Men i år igjen, som hvert år: Det er 100% rabatt på alt du ikke kjøper! Så vurder behov og overse reklamen som kommer fra alle mulige steder nå.

4 kommentarer:

 1. Black year neste!!! Men ja, liker bedre kampanjen med 100% rabatt på alt jeg ikke kjøper :) Ellers er det jo lurt å sjekke ut om det er noen gode tilbud på noe man allerede uansett har tenkt å kjøpe. God bedring :)

  SvarSlett
 2. Hvordan holder du motivasjonen og kjøpeønsker borte? Jeg kjøper selv for mye ting jeg har lyst på men blir fort lei. Og prøve å få motivasjon til den fornorskede planen din av Ramsey.
  Forresten idag er Fitbit til 999 på power.no...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har blitt en vane rett og slett. Er jo ikke fri for ønsker, men etter noen år med fornuftig pengebruk sitter det langt inne før det brukes penger på en måte. En forskjell har også blitt at før kjøpte jeg ofte og mye, for det meste ræl ganske billig. Når jeg/vi nå først trenger noe eller har lyst på noe blir det oftest opp en prisklasse eller to, og at vi er rimelig sikre på å få den funskjonsaliteten vi faktisk er ute etter. Har absolutt en følelse av at dette tilfredsstiller meg mer på en måte. Men det krever jo å ha økonomi til å betale mer ved innkjøp, så det er en konsekvens av årene med opprydning. I tillegg leste jeg en periode mange blogger om minimalisme og simple living. Mye av det sitter igjen her og det er bare deilig å ikke ha så mye ting... Det er absolutt riktig som de fleste av de skriver, alt du har av ting krever en viss energi fra deg. Så med færre greier føles livet bedre utrolig nok. Og det gjør det veldig lett å gå gjennom butikker uten å kjøpe noe. Anbefales :)

   Motivasjon forøvrig kommer nå av å se formuen øke, spesielt artig i gode perioder for aksjefondene, for da begynner det å merkes litt når vi nå har 140.000 i fond. Når det først øker så monner det faktiks litt. Så de innskuddene motiverer veldig mye. Tidligere var det sykt motiverende å se gjelden forsvinne måned for måned! Lag fine grafer og følg utviklingen visuelt, det hjelper!

   Slett
 3. Helt enig at Black week i utgangspunktet er et teit konsept. Forbrukerrådet var ute og advarte mot luretilbud også! Men hvis en finner reelle tilbud på bra ting en likevel trenger, er det jo lurt å benytte sjansen. Gjør som deg der. Mulig jeg kjøper meg en ny turbukse, hvis jeg finner det på salg.

  Gratulerer med en til på vei�� Slitsomt å være gravid og syk, da. God bedring!

  SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.