tirsdag 28. november 2017

TV-abonnement sagt opp

Da, endelig, er tv-abonnementet sagt opp.
Da vi flyttet for et år siden hadde vi egentlig tenkt å ikke ha abonnement på tv, men fikk et tilbud såpass godt fra vår leverandør at tv har kostet oss bare noen hundrelapper et helt år. Men nå er det slutt og regninga hadde da blitt på godt over tusenlappen for tv vi aldri ser på og internett. Så nå var valget enkelt og tv er sagt opp, med effekt da fra nyttår. Så fra 2018 er det kun streaming som gjelder. Nå syns jeg brukbart internett har blitt dyrt også forsåvidt, må opp i 5-600 kroner, og jammen meg må vi da betale nettleie også. Så regninga blir allikevel på 749 kr pr mnd for 250MB internett. Kunne spart en femtilapp på lavere internetthastighet.  Men, det er bedre enn nesten 1300 kroner pr mnd de skulle ha for å ha tv inkludert også. Sykt. Nå har jeg ikke begynt å undersøke andre leverandører enda, i hovedsak fordi vi har en fiberkabel inn til huset vårt som jeg egentlig setter litt pris på. Gir god opplastningshastighet som er en fordel for meg som i dagens papirløse samfunn blant annet lagrer bilder på nett. Kjapt og greit å tømme mobilen for bilder når opp-hastigheten også er god. Men vi får se hva jeg finner av priser hos andre, om det er verdt å bytte.

Da gjenstår det bare å se om vi kan komme oss unna NRK-lisensen.
Vi legger dekoderen ut for salg selvsagt, men vet ikke helt hvordan vi skal kunne dokumentere at vi ikke har den lenger? For såvidt jeg husker holder det ikke å ikke få tv-signaler, utstyret må også vekk. Jeg må forhøre meg litt. TV'n kan plomberes :) Så kan vi være lisensfrie så lenge det går forhåpentligvis.

Nå handler sistnevnte kun om å spare noen kroner så lenge det går, det er vel planer om å legge lisensbetalingen inn i skattesystemet eller liknende, og helt ærlig så er det én ting vi gjør hver dag i heimen så er det faktisk å se nyhetene på NRK på laptopen. Så det vil ikke være feil å betale litt for det. Men er det mulig å unngå en liten periode, så gjør vi nok det.

Det er forøvrig da et år siden vi flyttet og satte tv'n oppe på gjesterommet og har hatt helt tv-fri første etasje siden. Og det er veldig deilig! Før sto den alltid på i bakgrunnen, iaf før vi fikk barn, mens nå er den ute av syne og ute av sinn. Og jammen fant jeg en gladnyhet her, iom at undertegnede har vært såpass god med timingen av lillesøsters ankomst at det blir permisjonsstart midt i OL neste år, så fant jeg nå ut at Discovery må sende OL gratis på tv og på nett. Jeg HÅPER iaf at de sender på nett ;) Hehe. Uansett så kan de ikke ta seg betalt for dette i Norge nå, og det passer jo godt.

1 kommentar:

  1. Vi (jeg, kone og 2 barn) har levd uten TV de siste 3 årene og det går forbausende fint! Det er faktisk mer en befrielse enn et offer. Deilig å slippe å betale for abonnement og TV-lisens. NRK sitt tilbud på nett er godt nok for oss. NRK Super dekker barna sine behov. Og hvis vi en sjelden gang kunne tenkt å sett noe anna tar vi bare en måneds abonnement på Netflix og ser på nettbrett eller Laptop. Funker glimrende for oss iallefall! Livet er for kort til å kastes bort på meningsløse serier ;-)

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.