onsdag 9. mai 2012

Stupid Tax

Har du noen gang gjort noe veldig dumt med penger??
Det har jeg, jeg har gjort utrolig mye dumt for å være helt ærlig.
Jeg har gjort ting som sett tilbake er så idiotisk at det skulle ikke vært lov for et velutdannet oppegående menneske å holde på sånn.

Det finnes et uttrykk for slikt som jeg like gjerne kan introdusere med en gang (på godt norsk): Stupid tax
Søker man i Urban dictionary finner man følgende beskrivelse:

Stupid Tax
A fine for a dumb mistake or failure to act

Oversatt til noe slikt som: en bot for en dum feil eller for å ikke handle.
Og med handle menes det ikke shopping, men i form av å utføre en handling.


Eksempel: I forgot to pay my credit card bill on time, so now I have to pay the $35 stupid tax.
Oversatt: Jeg glemte å betale kredittkortfakturaen og må betale 35$ stupid tax (gebyr).

De fleste har en eller annen stupid tax på rullebladet, i ulike størrelser.
Noen ganger lot jeg bilen stå feilparkert vel vitende om parkeringsbot bare fordi jeg ikke orket å parkere lenger unna...Stupid!! Men min store stupid tax kommer i form av alt for mye studielån.... Ja, jeg har sikkert 150.000 kroner mer i studielån enn jeg hadde trengt. Jeg har meldt meg opp i fag bare for å få studielån utbetalt, selv etter jeg var ferdig med å studere... Og da hadde jeg en mastergrad. Burde jeg visst bedre? Hallo?! En m a s t e r g r a d. Jeg visste bedre - men gjorde det fordet. Ville ha litt ekstra "å rutte med"! Og studielån er jo et så bra lån at det virket dumt å la være etter hva man leser og hører...Rentene på det kommer til å være stupid tax med flere nuller bak og vil forfølge meg i mange år. Og nå vet jeg mye bedre - og jeg vet nøyaktig hva jeg skulle gjort hvis jeg fikk sjansen til å starte studietiden på nytt. Etterpåklokskap er også klokskap.

Det er flaut å  innrømme feil (det er fortsatt ganske grusomt - trives ikke her jeg sitter) - men man kommer ikke langt hvis ikke man tør å innrømme at man har vært en idiot.

You can't change what you don't acknowledge.
Du kan ikke endre det du ikke anerkjenner.


2 kommentarer:

  1. Forstår ikke helt... Tok du eksamen i de fagene du meldte deg opp i? Om du gjord det ser jeg ikke problemet. Det er ikke idioti å ta studere selv om en har en mastergrad.

    SvarSlett
  2. Hadde jeg enda tatt eksamen i de fagene... Nei, dessverre så var det bare for å få studielån utbetalt. Anbefales selvsagt ikke.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.