lørdag 12. mai 2012

Ukeshandling

I vår husholdning, som hittil består av meg, min samboer og to hårdotter, handler vi i utgangspunktet en gang i uka. Hver lørdag morgen planlegger vi middager frem til neste fredag og skriver handleliste over hva vi trenger. Middagslisten baserer seg mye på hva vi har liggende, så handlelista skal bare utfylle det vi mangler, samt de vanlige hverdagstingene vi trenger i kjøleskapet.

Det er flere grunner til at dette virkelig lønner seg:
  • Handlelista planlegges før butikkturen, så lenge man holder seg til lista slipper man å impulshandle i butikken. Der sparer man mye penger!
  • Å handle etter liste en gang i uka gir færre butikkbesøk som igjen drastisk reduserer impulshandlingen.
  • Det er også veldig behagelig å slippe å stå i butikken og prøve å planlegge middager, vi bestemmer oss på forhånd.
  • At middagene er planlagte og alt er i hus gir mere tid til andre ting i løpet av uka.
Noen ganger kan det være at man kan legge inn en handling midt i uka, for å fylle på med meieriprodukter, frukt og grønnsaker som ikke holder hele uka. Men min erfaring er at det meste klarer seg fint en uke. Se på datostempling! Ellers er en rimelig fryser en god investering. Vi er bare to og klarer oss med frysedelen i kombiskapet, for en større familie kan det å ha en ekstra fryseboks være gull verdt! Da kan man handle større kvanta av frossenvarer eller slå til på tilbud på ting som er nær å gå ut på dato. I dag fant vi kjøttpølser til halv pris som går ut på dato i dag. Rett i fryseren med de, så klarer de seg fint en god stund til. Også grønnsaker er fint å ha i fryseren, det er like mye, eller mer, næringsstoffer i frossengrønnsakene som i de ferske.

Dette er et av de beste tipsene for å redusere matutgiftene.
Vi drar aldri på handletur uten handleliste!
Vi sjekker også hvilke tilbud butikkene rundt oss har, men her må man være kritisk og følge med for å vite hva som faktisk er et godt tilbud. En svært nyttig blogg å følge med på er http://spareblogg.blogspot.com/, der får du hver uke vite hva som faktisk er av gode tilbud. Men lurt å følge med selv også, f.eks på Tilbudsweb. Jeg kjøper f.eks aldri OMO til full pris, men hamstrer inn endel når de er på tilbud noen ganger i løpet av året.

Vil gjerne også utheve at det virkelig reduserer stressnivået resten av uka, så for større familier vil denne metoden kunne bidra til en mindre stressende hverdag. Anbefaler alle å innføre ukeshandling!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.