lørdag 16. juni 2012

Ny ukeshandling

Da var det lørdag igjen tid for handling av neste ukes middager og annet behov!
Alltid kos å sitte med kaffekoppen og planlegge dette på morgenen :)
Skrive handleliste før vi drar av sted er jo selvsagt viktig.

I dag var vi heldige, Coop Mega hadde tilbud, 40% både på yoghurt og på utvalgte Taco-ting. Yoghurt går det mye av, det er min frokost hver dag, så her er det bare å slå til når det er nedsatt! Hurra! Da lagrer vi opp så mye vi rekker å spise før det går ut på dato. Taco-ting er alltid kjekt å ha liggende. Det er lurt å følge med på tilbud i butikkene du har i nærheten, dette kan du gjøre blant annet hos Tilbudsweb under dagligvare. Men husk at du ikke bør kjøpe ting du ikke trenger bare fordi det er på tilbud. Se opp for dårlige lokketilbud! Hvordan vite hva som faktisk er et godt tilbud? Heldigvis er det en engasjert blogger som avslører dette, sjekk Sparebloggen. Vår erfaring er at ihvertfall 40% tilbudene er ganske bra. Disse går igjen i løpet av året, så det er bare å følge med, vente, og lagre opp basisvarer hvis mulig når det er på tilbud. Sjekk datoer. Jeg har f.eks ikke kjøpt vaskepulver (OMO) til full pris på flere år. Når prisen er god kjøper vi inn endel pakker.

Her hamstrer vi yoghurt og andre tilbudsvarer. Det er ikke en vare i kurven
som ikke har nedsatt pris. Vi reise til Mega bare for å handle tilbudsvarene.
Resten handler vi i en billigere butikk med lavere priser.

Det tar selvsagt litt tid å planlegge middager for en uke, skrive handleliste og ikke mist reise på handletur i flere ulike butikker for å sikre seg best mulig pris. Men i løpet av et år får man ganske godt betalt for innsatsen ved å bry seg om matvarepriser. F.eks handler vi aldri på Meny eller Ultra, med unntak av spesielle ferskvarer som sjømat og noe hel fersk fisk, da det ikke er andre butikker som kan tilby dette der vi bor. Men da kjøper vi konsekvent alt tilbehør på Rema eller Coop Extra. Billigere! Evt hvis Meny kjører faktisk gode tilbud, det skjer hvert skuddår sånn ca.

Uka som kommer har vi fordelen av at min kjære skal ut å tjene penger (hurra!) to kvelder, han har en fritidsgesjeft han liker å drive med som han samtidig tjener penger på. Det er nokså genialt. Samtidig blir det da ikke tid til middag disse to dagene, og jeg gidder ikke spise noe fancy alene. Så her sparte vi noen kroner ved å kunne planlegge kun 3 middager.

Endelig fikk vi også somlet oss til å bli Coop medlemmer. Vi handler såpass mye hos Coop at det er greit med noen kroner rabatt her og der. Jeg var ført svææært skeptisk pga faren for at vi skal handle mer enn nødvendig bare fordi vi har medlemskort. Men med handleliste og er bevisst forhold til at det er nettopp det Coop ønsker at vi skal gjøre, så tror jeg det skal gå fint å la være. Vi lar oss ikke lure :)

Totalt har vi brukt 795 kroner i dag, inkl 70 kr for nytt batteri til røykvarsleren fra Biltema. 10 års garanti visst, jeg sparer den kvitteringen.  Så 725 kroner i dagligvarehandel for en hel uke + taco-ting og yoghurt for 2-3 uker. 795 er en god del mindre enn budsjettet på 1250 kroner i uka. Men det er bra, for i går gikk det 200 kroner til takeaway pizza...!

I dag blir det laks i asiatisk soyasaus til middag, med fersk laksefilet fra Rema1000. De anbefaler jeg mer enn gjerne. 4x125 g for 43,68 kroner,man får også nå mindre pakker med kun 300 gram marinert laks til kr 29,-. Det skal sies at Meny også kjører sommertilbud på pakket laksefilet naturell, 375 gr for 29,90 (det er jo skuddår, hehe). Men fordelen med Rema er at de har samme priser hele året, så det har vel blitt en vane for oss å handle fisken der. Og kvaliteten er god, ikke noe dårligere enn å kjøpe en bit fersk filet hos Meny eller Ultra som mange jo gjør. Bare ganske mye billigere vanligvis, og det liker vi!


Anbefales!

1 kommentar:

  1. Youghurten er akkurat like god etter holdbarhetsdatoen... Du merker med en gang at den er ødelagt. Penger spart.

    SvarSlett

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.